Axl i… samba? Czy przyszło Wam kiedyś do głowy, że Axl może cenić… sambę?
Otóż wydaje się, że tak właśnie jest.
Alcione Nazareth, znana również jako A Marrom, to jedna z najpopularniejszych
sambistas – tak w Brazylii nazywa się kobiety, które śpiewają sambę.
Karierę rozpoczęła w latach siedemdziesiątych.
Dzisiaj ma na koncie liczne złote płyty, koncerty w wielu krajach, także w Europie, oraz statuetkę Latin Grammy Award.
Okazuje się, że jest również fanką Guns N’ Roses.
Ostatnio śpiewaczka udzieliła wywiadu magazynowi „Uol”.
Naświetliła w nim okoliczności, w jakich powstało zdjęcie, które przed laty Axl opublikował na swoim profilu na Twitterze.
Fotografia została wykonana w Brazylii, przy okazji koncertu, jaki w kwietniu 2014 roku Guns N’ Roses zagrali w Recife. Przedstawia Axla w towarzystwie południowoamerykańskiej gwiazdy i jest opatrzona komentarzem: „With the amazin' Alcione Nazareth!” („Z wspaniałą Alcione Nazareth”).
https://twitter.com/axlrose/status/455433684762361856 „Byłam w hotelu w Recife, kiedy ktoś powiedział, że chciałby zrobić sobie ze mną zdjęcie”, opowiedziała Alcione we wzmiankowanym wywiadzie. „Okazało się, że to Axl Rose.
Nie mogłam w to uwierzyć, ale oczywiście zgodziłam się. Wtedy on objął mnie w pasie i powiedział, że jestem
amazing [wspaniała]”.
Z kolei trzy lata temu, w programie „Altas Horas”, emitowanym przez Globo TV, śpiewaczka wyjawiła inny szczegół: taki mianowicie, że swego czasu wysłała Axlowi do domu całą swoją dyskografię.
„Jestem jego fanką. Nigdy bym nie pomyślała, że któregoś dnia poprosi mnie o wspólne zdjęcie. A kiedy już opublikował je na swoim profilu [na Twitterze], wysłałam mu wszystkie moje płyty”.
Źródło