Autor Wątek: Axl i jego glos :]  (Przeczytany 82082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tewie80

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
Odp: Axl i jego glos :]
« Odpowiedź #105 dnia: Listopada 11, 2007, 01:21:52 am »
0
Obiektywnie stwierdzając "The Blues" to świetny numer, zupełnie godzien firmować się pod nazwą Guns n' Roses. Głos Axla też naprawdę dobry, ale wykładnikiem jego możliwości są koncerty. Niestety po problemach z krtanią to już nie jest ten Axl co 15 lat temu. Wiek + problemy zdrowotne odbijają się na jego możliwościach wokalnych. Ktoś kto tego nie słyszy jest głuchy lub okłamuje samego siebie. Osobiście z sentymentu życzę wokaliście i reszcie ekipy jak najlepiej. Ale proszę, nie oszukujmy się....

ale my sie nie oszukujemy  ;)

Wiem jak czasem trudno przyznać się do błędu... ;) Ale i tak cenie Axla za to jaki jest i jaki był. Nawet gdyby z Wiśniewskim zagrał zawsze będę patrzył na niego przez pryzmat lat 80-90... Ja akurat potrafię zrozumieć, że latka umykają ;)

Offline święty

• Paradise City
  • "...came in this world alone..."
  • Respect: +1
« Odpowiedź #106 dnia: Listopada 11, 2007, 11:01:38 am »
0

Wiem jak czasem trudno przyznać się do błędu... ;)

a co mnie to obchodzi ? Twoje błędy Twoja sprawa...   Moje zdanie na ten temat to moje zdanie, tak samo ja moge powiedzieć ze Twoje to "BŁĄD"... popatrz kilka postów wyżej na argumentacje Ahmeta, która i tak zresztą nie zmieni Twojego bezbłędnego zdania  ;) narciarz chłopie wszytkiego dobrego życze, zraziłeś mnie do dyskusji w tym temacie...
A wrzućmy se wszyscy na lusss... ;)

Offline Tewie80

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Listopada 11, 2007, 11:21:21 am »
0

Wiem jak czasem trudno przyznać się do błędu... ;)

a co mnie to obchodzi ? Twoje błędy Twoja sprawa...   Moje zdanie na ten temat to moje zdanie, tak samo ja moge powiedzieć ze Twoje to "BŁĄD"... popatrz kilka postów wyżej na argumentacje Ahmeta, która i tak zresztą nie zmieni Twojego bezbłędnego zdania  ;) narciarz chłopie wszytkiego dobrego życze, zraziłeś mnie do dyskusji w tym temacie...

Twoja sprawa, tylko nie wmawiaj więcej, że białe jest czarne...

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +313
« Odpowiedź #108 dnia: Listopada 11, 2007, 11:30:21 am »
0
Nie przesadzacie? Ja się z każdym po części zgadzam, choć faktycznie jak ktoś tak jak niektórzy na tym forum śledził głos Axla od parunastu lat (ja też), to faktycznie nie może narzekać na jego obecną kondycję... Jak usłyszałem fragment WTTJ z Budapesztu tuż przed naszym koncertem , to omal nie spadłem z krzesła- myślałem, że ktoś sobie jaja robi i wkleił jego wokal z początku lat 90' :)
Ja powiem tak- 1/początek lat 80' to było dosyć śmieszne- miał kawał narzędzia, ale nie wiedział jak się nim posługiwać, 2/ AFD- geniusz- najlepszy jego wokal na przełomie lat, 3/początek lat 90...koncertowy orgazm.. 4/ szybko do początku XXI w i załamka- WMA 2002 czy coś podobnego- Axl już nie ten.. i nagle 2006- powrót wokalu sprzed lat - coś niesamowitego...
Zgadzam się też z tymi którzy uważają, że głos Axla był świetny cały czas- (pomijając 2000..)- są to tak małe zmiany wokalne (momentami) że cały czas  można określić Axla geniuszem wokalnym..
uiff!

Offline święty

• Paradise City
  • "...came in this world alone..."
« Odpowiedź #109 dnia: Listopada 11, 2007, 11:32:08 am »
0
pompon i ja to cały czas w tym temacie pisałem ale jak groch od sciany sie odbija.. tylko juz z deczka trace nerw wiec nie wysilam sie juz dalej  :D
A wrzućmy se wszyscy na lusss... ;)

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
« Odpowiedź #110 dnia: Listopada 13, 2007, 03:22:59 am »
0
pompon i ja to cały czas w tym temacie pisałem ale jak groch od sciany sie odbija.. tylko juz z deczka trace nerw wiec nie wysilam sie juz dalej  :D

pamiętam jak przed pierwszym koncertem w 2006 roku  całą noc siedziałam na necie i czekałam na jakieś wieści o głosie Axla na zagranicznych forach, jak rano pojawiły się przecieki i fotki z koncertu byłam wniebowzięta - chociaż mam wrażenie, że głos Axla od początku trasy 2006 roku sie tak jakby bardziej rozkręcał i myśle, że obecnie brzmi świetnie...

nowy nr gg : 12071320

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #111 dnia: Listopada 13, 2007, 11:46:20 am »
0
Głos zmienia się i będzie zmieniał,słabsza forma na jednym koncercie nie wyklucza dobrej na kolejnym. Każdy ma prawo do chwili słabości, o czym pewnie wiedzą osoby,które próbowały śpiewać;a podejrzewam,że jest ich tu kilka ( pozdrowienia dla jednej z żasłużonych :P);człowiek to nie maszyna,ma prawo do zmęczenia,zwłaszcza w trakcie długotrwałej trasy.
Inna sprawa to umiejętności,forma w danym dniu,a innym subiektywna ocena. Ta sama piosenka słyszana przez dwie różne osoby może brzmieć inaczej,więc trudno tu dyskutować o tym,czy Axl skrzeczy inaczej niż wcześniej,czy tak samo ;)
Dla mnie najistotniejsze jest to,że chce mu się jeszcze skrzeczeć :D i oby jak najdłużej mu się chciało.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Daktyll

• Right Next Door To Hell
« Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 05, 2007, 02:23:47 pm »
0
Jak dla mnie najlepsze wykonanie nightrain oczywiście przez NewGNR, no i jakość super:) W sumie podoba mi sie bardziej niż z tokyo 1992

<a href="http://pl.youtube.com/watch?v=-UUmhy51kAM" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://pl.youtube.com/watch?v=-UUmhy51kAM</a>

guest211

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 11, 2009, 10:40:33 pm »
0
Ktoś na YT zrobił kompilację pt. "Axl Rose's Incredible vocal range" ("Niewiarygodna skala głosu Axl'a Rose'a").

"Axl Rose is the most versatile singer in rock music history, here is proof" ("Axl Rose jest najbardziej wszechstronnym wokalistą w historii muzyki rockowej, tutaj macie tego dowód")

Świetnie podobierał zdjęcia pod utwory.  8)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=D3Dva-fWXf8" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=D3Dva-fWXf8</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=jgjbctk7Bq8" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=jgjbctk7Bq8</a>

Offline K.O.P

• Paradise City
  • Respect: +35
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 25, 2009, 02:45:10 pm »
0
AXL rządzi.
Jego głos jest genialny i niepowtarzalny.
Jest moim wokalnym idolem obok Ryszarda Riedla.
"There's no logic here today
Do as you got to go your own way
I said that's right
Time's short your life's your own
And in the end
We are just DUST N' BONES"

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 26, 2009, 10:11:23 am »
0
Głos AXL'a,to kiedyś genialny,wręcz wyjątkowy wokal...Dziś gdy czas upłynął,jest nieco gorzej,szczególnie na koncertach,gdzie czasami właśnie widać(a raczej słychać)znak czasu pozostawiony przez upływające lata ;)
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #116 dnia: Maja 26, 2009, 10:26:21 am »
0
ja bym zaryzykowal stwierdzenie ze przerwa w spiewaniu na zywo w latach 1993-2001 na pewno w duzym stopniu przyczynila sie do klopotow
z glosem chocby na trasie z 2002

choc mozliwe ze Axl spiewal dla swojej rodziny czy najblizszych w tych latach, kto go tam wie... w 2000 r przeciez zaspiewal z Gilbym w klubie
ale czymze to jest w porownaniu z trasa i 2 godzinnym koncertem co 2 dzien
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 26, 2009, 04:42:48 pm »
0
Wiesz DrDrei może sama przerwa nie była powodem kłopotów (jeśli dbał o niego => rzucenie palenia ćmików oraz umiarkowane picie)...zakładam, że przed trasą trenował więc byłbym skłonny powiedzieć, że jednak przez 8 lat głos i ogólnie stan zdrowia może bardzo się zmienić :)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #118 dnia: Maja 26, 2009, 05:02:14 pm »
0
W dolnych rejestrach gdy śpiewa basem głos wogóle  mu się nie zmienił,gorzej w górnych, gdzie stracił tą swoją chrypkę.Tego najbardziej brakowało w latach 2001-2002.Na trasie 2006-07 było już lepiej.Po tym co wyprawiał na trasie "Illusji" wcale się nie dziwie że mu głos wysiadł,bo który człowiek wytrzyma to co on wyprawiał ze swoim gardłem?

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #119 dnia: Maja 26, 2009, 05:12:51 pm »
0
Wiesz DrDrei może sama przerwa nie była powodem kłopotów (jeśli dbał o niego => rzucenie palenia ćmików oraz umiarkowane picie)...zakładam, że przed trasą trenował więc byłbym skłonny powiedzieć, że jednak przez 8 lat głos i ogólnie stan zdrowia może bardzo się zmienić :)

dbanie o zdrowie to jedno a spiewanie przez 2 godziny na koncercie co drugi dzien to drugie, polaczone z bieganiem po scenie
(fakt ze nie tyle co w latach 90. ale zawsze to duzy wysilek)... mysle ze jesli ktos nie robi tego przez 8 lat to chocby nie wiem
jakby o siebie dbal to po 40. roku zycia utrzymywanie w formie swojego glosu jak za dawnych lat jest bardzo trudne o ile w ogole
mozliwe - a przeciez na pewno wczesniejszy tryb zycia - delikatnie mowiac niehigieniczny toczony przez ladnych kilka lat
tez wywoluje jakies efekty pozniej. W 2006 Axl zaslabl na koncercie w Anglii i Bach musial za niego dokonczyc PC - to mogl
byc przypadek, ale niekoniecznie

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Axl Rose prędzej umrze, niż pogodzi się ze Slashem

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3542
Ostatnia wiadomość Lutego 08, 2009, 09:50:59 pm
wysłana przez Hubik