Autor Wątek: Axl i jego glos :]  (Przeczytany 82070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
Odp: Axl i jego glos :]
« Odpowiedź #120 dnia: Maja 26, 2009, 07:00:34 pm »
0
ja bym zaryzykowal stwierdzenie ze przerwa w spiewaniu na zywo w latach 1993-2001 na pewno w duzym stopniu przyczynila sie do klopotow
z glosem chocby na trasie z 2002
A mnie się wydaję, że ta przerwa wynikała właśnie z kłopotów z głosem, w ogóle mam wrażenie, że te kłopoty poustawiały tak Axl'a, że dziś jest jaki jest w porównaniu do przeszłości. Może nawet i obecna trasa jest odwlekana przez to, że jego górne rejestry nie są w stanie się światu przypomnieć...

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
« Odpowiedź #121 dnia: Maja 27, 2009, 10:53:39 am »
0
Z pewnością wszystko na raz miało wpływ na to,że na dziś AXL ma taki głos,jaki ma i że co powoduje,że na dziś jest Gunsów tyle ile jest-czyli mało-i jest całkiem prawdopodobne,że z racji właśnie wokalnych kłopotów,jest jak jest ;]
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Offline Mistrzyni Pierwszej Krwii

• Knockin On Heavens Door
  • crazy life
  • Respect: +2
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 27, 2009, 11:18:43 am »
0
Uwielbiam Jego głos ,słuchanie niezmiennie wywołuje dreszcze na plecach , very seksowny
Always I feel like
There's  nothing' that's stopping me
All things are possible
I am unstoppable
Belive in yourself :)

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 27, 2009, 11:28:36 am »
0
zgadzam się z tym, co napisałaś...Axl ma mega seksowny głos, ale przejawia się to głównie jak mówi...ten niski ton głosu po prostu działa niesamowicie na wyobraźnię  :wub: :D

jeśli natomiast idzie o śpiewanie, to jego wokal jest drapieżny, soczysty, momentami kanciasty, szorstki, chropowaty, dziki, pełen pasji...jednym słowem CZADOWY 8)

te pochlebne epitety kieruję jednak do tego co było, bo obecnie Axl  nie do końca potrafi zmierzyć się z tym, co prezentował wokalnie na przełomie lat 80/90...

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 27, 2009, 11:49:16 am »
0
Ale tak to każdy ma z upływem wieku ;) :P

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #125 dnia: Maja 27, 2009, 11:51:39 am »
0
dokladnie, powiedz lepiej Rose84 czy Plant ma taki sam glos obecnie jak w latach 70

albo nie mow sam znam odpowiedz
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #126 dnia: Maja 27, 2009, 11:55:31 am »
0
a czy ja napisałam, że ma ??? ja tylko wyraziłam swoją opinię na temat zmian jaki zaszły w wokalnej kondycji Rudego na przełomie lat 8) pogodziłam się już z tym, że wokal się Axlowi zmienił i nigdy nie dorówna temu z lat '80 chociażby... :rolleyes:
przy Plancie to Rose i tak wymiata, bo Robercikowi naprawdę popsuł się głos.... :'( :'( :'( na usprawiedliwienie Planta może dodać, że on jest tym bardziej zaawansowany wiekiem...

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #127 dnia: Maja 27, 2009, 12:18:52 pm »
0
 Zmieniła się tylko barwa głosu, przez co nie może wyciągnąć tak wysokich tonów jak kiedyś. Ale liczy się technika, technika panie i panowie. A tu jest o niebo lepiej.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #128 dnia: Maja 27, 2009, 01:04:41 pm »
0
Bo teraz Axl śpiewa, a nie drze się - jak to kiedyś bywało ;)

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #129 dnia: Maja 27, 2009, 01:48:38 pm »
0
Zmieniła się tylko barwa głosu, przez co nie może wyciągnąć tak wysokich tonów jak kiedyś.
Przecież podczas trasy w 2001 wyciagał najwyższe tony w historii swego spiewu...
Marudzicie, a po prawdzie Axl teraz spiewa chyba najlepiej w historii... (tzn lata 06/07)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #130 dnia: Maja 27, 2009, 02:15:07 pm »
0
może i śpiewa technicznie najlepiej, ale zwykli ludzie zawsze będą na niego patrzeć poprzez pryzmat jego barwy, legendarnej chrypy. No ale panie i panowie - jesteśmy tylko ludźmi, nikt nie śpiewa tak samo i nie biega po scenie tak samo przez całe życie. No chyba, że nazywa się Steven Tyler ;)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 27, 2009, 04:32:53 pm »
0
Marudzicie, a po prawdzie Axl teraz spiewa chyba najlepiej w historii... (tzn lata 06/07)
Heh, z prawdą to nie ma nic wspólnego.

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #132 dnia: Maja 27, 2009, 05:05:43 pm »
0
Axl swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą. W 2006 roku widać było, że w niektórych piosenkach się po prostu męczy. Jego głos już nie wyrabia takich gór jak kiedyś. Owszem potrafi dalej piszczeć ale ma to mało wspólnego z dawnym Axlem. Trudno, co robić, czas leci nieubłaganie. Natomiast w dolnych rejestrach Axl brzmi teraz zajebiście, tak ciepło, jak głos babci gdy ta czytała mi bajki.
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 27, 2009, 05:40:19 pm »
0
:radocha:   ołłł Maro2 polecasz głos Axla jako kołysankę ? :D

Jak dla mnie obecne wykorzystanie jego głosu jest lepszym wyborem niż ciągłe darcie się i piski ;)

Wszystko się zmienia i głos Axla też...to dobrze bo można liczyć, iż zmieni się trochę setlista...na koncertach...tiaaa...

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #134 dnia: Maja 28, 2009, 01:05:08 am »
0
Zmieniła się tylko barwa głosu, przez co nie może wyciągnąć tak wysokich tonów jak kiedyś.
Przecież podczas trasy w 2001 wyciagał najwyższe tony w historii swego spiewu...

No tak...to byly rzeczywiscie "historyczne" tony :rolleyes:...Pytanie czy idzie o wokal rockmana, czy drugiego Pavartotti? jak dla mnie wszelka technika nie ma znaczenia w przypadku wokalisty rockowego, jesli tylko jego barwa ma ow pozadany pazur i soczystosc (to taka moja wlasna terminologia na uzytek opisania Axlowego wokalu sprzed 15 lat np.)...Wiecie dlaczego Axl teraz spiewa byc moze technicznie lepiej ? Bo sztab specjalistow od emisji glosu uczy go wszelakich technik, aby ktoregos dnia nie obudzil sie z niemoznoscia wypowiedzenia ani jednego slowa...Niehigieniczny tryb zycia, "darcie sie" przez prawie pol swego zycia, wszelkie uzywki i wspomniany juz przez Was wiek robia swoje. Mimo iz teraz Axl na pewno bardziej szanuje swoj wokal, uwazam, ze kiedys spiewal o niebo lepiej...

A ja mam takie marzenie od zawsze...aby Axl wyszeptal mi cos do ucha  :D :wub: A poniewaz babcia Maro mnie zafrapowala, to...eh niewazne  :lol:

Axl Rose prędzej umrze, niż pogodzi się ze Slashem

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3542
Ostatnia wiadomość Lutego 08, 2009, 09:50:59 pm
wysłana przez Hubik