prosze:
Pascal Hakansson,25, który pracował czwarty dzień jako ochroniarz w hotelu Berns kiedy to został zaatakowany przez Axla Rose, opisał dla szwedzkiej gazety Aftonblafdet o wydarzenia z wtorkowego poranka ( czerwiec 27)
„Axl przyszedł sam do hotelu i poszedł do swojego pokoju, wrócił w towarzystwie jakiejś koordynatorki, starszej kobiety. Był wściekły bo ludzie zostawili go samego na imprezie. Był pijany, w kiepskim nastroju i zaczął przeklinać na kobietę. Kiedy zaczął uderzać w ścianę podszedłem do niego i kazałem mu zachowywać się trochę ciszej.”
Kiedy Axl domówił, ochroniarz podszedł do asystentki.
„Wtedy Axl się obrócił i popchnął mnie”
„Jak mocno?”
„ Całkowicie straciłem równowagę. Nie byłem na to przygotowany i musiałem uklęknąć na moment, żeby móc ponownie wstać. Doskoczył do mnie i zaczął bić. Musiałem odparować kilka ciosów. Później złapałem go za kark i przyciągnąłem do ziemi. Siłowaliśmy się przez około minutę. Był bardzo silny.”
„ I wtedy Cię ugryzł?”
„ Tak ,ale wtedy tego nie poczułem. Kiedy dostajesz taką dawkę adrenaliny nie czujesz nic. Mógł mieć zapalenie wątroby typu B albo coś. To było bardzo nieprzyjemne. Ogólnie, to obrzydliwe gryźć ludzi”
„Kkiedy leżałeś na ziemi, byłeś w stanie złapać go za obie ręce?”
„Nie, to było niemożliwe. Zachowywał się jak szaleniec. Chciał mnie zabić. „Spieprzę Ci życie’ – krzyczał.”
W tym samym czasie przyszedł ochroniarz Axla a recepcja wezwała policję.
„ Axl zachowywał się jak totalny szaleniec. Ochroniarz starał się go uspokoić, ale Axl groził, że go zwolni jeżeli tamten cokolwiek zrobi. Wtedy właśnie rzucił wazą w antyczne lustro. „
„ Jak Axl wyglądał?”
„Jak szaleniec”
„Był pod wpływem?”
„Tak, alkoholu albo czegoś innego”
O 7:45 rano, czterech policjantów wkroczyło do hotelu.
„ Wciąż się rzucał krzycząc, że uczyni z mojego życia piekło.”
„ Co się działo z Tobą kiedy policja zatrzymała Axla i odwiozła na posterunek policji?”
„ Byłem poruszony. Usiadłem i rozmawiałem z obsługą hotelową. Jedna z dziewczyn była bardzo smutna z powodu tego co się stało. Spisałem raport. Wtedy zadzwoniła policja i kazali mi jechać do szpitala”
„ Jakie badania zrobili Ci w szpitalu?”
„ Czy moja skóra jest cała, wszystko było w porządku. Rana była prawie powierzchowna”
„ czy miałeś czas żeby się bać? Według Ciebie Axl był całkowicie poza kontrolą.”
„ pracowałem wiele razy jako bramkarz w nocnych klubach więc jestem już w pewien sposób znieczulony. Nie miałem czasu, żeby się bać. Ale później zdałem sobie sprawę z tego, że on oszalał. Wszystko mogło się stać.”
„ Dlaczego milczałeś aż do teraz?”
„ Najpierw trzeba przemyśleć parę spraw zanim opowie się wszystko publicznie”
Axl Rose przyznał się do winy i zapłaci Ci 1.400 $ odszkodowania. Czy odzywał się od tego incydentu?”
„ Nikt do mnie nie dzwonił. Ani policja, ani prawnik, ani nikt z załogi Axla. Byłoby miło gdyby przeprosił”
„ Zamierzasz robić coś jeszcze w tej sprawie?”
„ Zamierzam skontaktować się z prawnikiem i omówić możliwe opcje. Gdyby to stało się w USA, pewnie byłbym już milionerem.”
Hakansson jest teraz na tygodniowym urlopie zanim powróci do pracy w hotelu.
„ To był mój czwarty dzień tam. Pracownicy hotelu powiedzieli, że nic się tam nigdy nie działo. I tak się to skończyło. Totalne szaleństwo”
Aftonbladet próbował skontaktować się z Axlem poprzez Eme Telstar, ale nie udało się.
„ Nie żywię do niego urazy. Po prostu wykonywałem swoje obowiązki i wykonywałem je dobrze. To nie było nic przeciwko mnie osobiście. To mogło przydarzy się każdemu. Całe szczęście, że nie przydarzyło się to żadnej z dziewczyn pracujących w recepcji.
Tłumaczenie pożyczyłem na stronę z newsami.Dzięki. Zły mod