Autor Wątek: DJ Ashba  (Przeczytany 374626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
Odp: DJ Ashba.
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 12, 2011, 09:24:29 am »
-1
Jak się na niego popatrzyłam, to najpierw sobie pomyślałam, czy ten ktoś umie grać na gitarze. potem stwierdziłam, że nie powinnam się wypowiadać, bo na technikach gry na gitarze się nie znam wcale, jedyne co mogę powiedzieć to albo mi się podoba, albo nie.  Nie podoba mi się jego wygląd, ale nie z powodu tatuaży, bo są tutaj takie zdjęcia, gdzie nawet tatuaże nie przeszkadzają. Nie znam się na aspektach technicznych, bo nigdy nie grałam na gitarze. Ten Darren przypomina mi innego gitarzystę równie urodziwego czyli Darona Malakiana z System of a down. Jakoś dzisiejsi gitarzyści nie pasują Mi w ogóle bo co z tego, że są w stanie zagrać ileś tam riffów na sekundę, jak nie mają tego czegoś, tego co miał na przykład Slash, chociaż też nie do końca, nie ma takiego feelingu i nie ma w ogóle emocji. Owszem gra znakomicie technicznie, ale na tym koniec. A ja słuchając faceta, który gra na gitarze chcę coś poczuć, a nie zobaczyć, że jest w stanie zagrać kolejną wersję legato czy innego hammeringu, czy czego tam używają. Ja lubię słyszeć coś w grze, co powoduje, że chce tego faceta usłyszeć jeszcze raz. Na kilku zdjęciach wyglądał normalnie i ma fajne gitarki, ale podejść do niego to bym nie chciała. Zresztą gdzieś czytałam, że razem z Axlem uczestniczył w jakiejś bójce i faceta za gardło złapał. No miły nie ma co. Już dwaj inni gitarzyści wyglądają lepiej.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 04:34:05 pm wysłana przez shiris »
Muzyka to całe moje życie.

Offline HeadSpace

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +3
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 12, 2011, 10:45:16 am »
0
Patrzysz na Ashbe przez pryzmat Slasha. Wnioskuje ze obserwujesz jego gre wyłacznie przez gre w Guns N' Roses, gdzie odgrywa np. sola, która grał kiedyś Slash. Byłem na dwoch koncertach GN'R w nowym skladzie i uwazam, ze w tym co pokazał Ashba nie brakowało emocji. Z resztą polecam posluchac nowej płyty Sixx a.m. Moim zdaniem Ashba pokazal tam swoja melodyjnosc w graniu partii solowych i na pewno emocje temu towarzysza. Wiec nie jest to koles ktpoy tylko dobrze odgrywa czyjes rzeczy, jest to koles ktory potrafi stworzyc cos swojego i jest to na bardzo dobrym poziomie.  Wtedy moze zmienisz o nim zdanie o jego grze, gdy posluchasz sixx a.m nie patrzac na Asbhe jak na kolesia ktory kopiuje Slasha bo gra jego partie, tylko gra stworzone przez siebie utwory, sola.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 10:47:10 am wysłana przez HeadSpace »

Offline shiris

• Paradise City
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 13, 2011, 12:54:26 am »
0
Chyba właściwie słyszałam Go tylko raz. Rozumiem, że tutaj nie można wyrazić opinii, bo od razu jeśli nie jest zgodna z ogólnym trendem, to są minusy... Bardziej przeraża mnie Jego wygląd, bo wygląda w tej fryzurze jak jakiś nawiedzony Emo dzieciak, dla mnie jest sztuczny, jak ktoś tutaj powiedział i wiem, że nie powinno się oceniać po wyglądzie, ale jakoś nie przemawia do mnie. Ja chyba lubię tych gitarzystów z lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych, na przykład wyobraź sobie, że cenię sobie Izzy'ego Stradlina i oczywiście Slasha. Wiem, nie powinnam wypowiadać się na temat gitarzystów i wiem, że ciężko jest zastąpić w zespole osobę, która była lubiana i dobrze grała na gitarze.  Na przykład jedna z moich ukochanych solówek Slasha w November Rain z fortepianem Axla rewelacja. Albo na przykład solówka w SCOM znakomita. Wiem, nie mam prawa się wypowiadać, bo na aspektach technicznych nie znam się,  ale słuchanie Slasha to było przeżycie, daje mi niesamowite uczucie, chce do tego wracać. Jeśli uważasz, że powinnam Go posłuchać, to to zrobię, ale czy się przekonam? Tego nie wiem.  Co polecałeś?

Offline HeadSpace

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +3
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 13, 2011, 09:43:20 am »
0
Posłuchaj sixx a.m. album This Is Gonna Hurt. Nie gwarantuje ze styl zepsołu przypadnie Ci do gustu, czy spodoba Ci to co robi Ashba. bardziej chodzi mi oto zeby słuchając tego krązka spojrzec na Ashbe obiektywnie, zapominieć o  tym ze gra w Guns N' Roses, nie patrzec jak na kopie Slasha, bo Slash jest jeden i ciezko go zastąpić. Nie jestem jego obronca i rozumiem, ze komus moze sie nie podobac. Poza tym juz dawno wyrosłem z tego, zeby wykłócac sie ktory muzyk  jest lepszy a ktory gorszy. A opinie mozesz wyrażac - po to jest to forum, takze smialo:)

Offline shiris

• Paradise City
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 13, 2011, 11:06:03 am »
0
No jak tak, ja też się przestałam wykłócać, który gitarzysta jest najlepszy, albo który muzyk jest dobry, a który nie koniecznie, bo to co się nam podoba jest rzeczą gustu. Ja na przykład cenię sobie tych gitarzystów już po pięćdziesiątce lub nawet starszych.  Do tego grona zalicza się Slash, Izzy Stradlin i sporo innych, ale to nie na ten temat. Posłucham, chociaż z moim obiektywizmem jest kiepsko, bo jak ktoś mi się nie podoba, to mi się nie podoba i już, nawet jak by okazał się słodkim barankiem. Tak na przykład dostaje się niezasłużenie Vivianowi Campbellowi.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 11:08:33 am wysłana przez shiris »

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #185 dnia: Lipca 10, 2011, 01:55:24 pm »
0
fajna kieca, tez taka chce, oczywiscie caly urok w tym pasku  ;)

http://twitpic.com/5ncla3
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2011, 11:36:29 am wysłana przez Nata »

Offline CocoNatal

• Welcome to the jungle
  • *
  • I don't need your civil war.
  • Respect: 0
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 09, 2011, 10:47:30 pm »
0
ten koleś powinien się zająć zespołami pokroju Tokio Hotel :facepalm:  nie obrażając nikogo, bo nie to mam na celu  ;)

Take me down to the Paradise City
where the Guns'n Roses are young and all together.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 10, 2011, 08:11:50 am »
0
Słuchałaś czegoś związanego z Ashbą?:)

Offline Undercover

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +44
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpnia 10, 2011, 08:31:13 am »
0
ten koleś powinien się zająć zespołami pokroju Tokio Hotel :facepalm:  nie obrażając nikogo, bo nie to mam na celu  ;)

Bluznisz kobito !

Witek - Zapewne nie zna Jego twórczości dlatego takie wypowiedzi... Coz poradzisz ...

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #189 dnia: Sierpnia 10, 2011, 08:34:06 am »
0
Najpierw wolę spytać, zanim ocenię :) nóż widelec namówimy na przesłuchanie ;)

Offline shiris

• Paradise City
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:37:38 am »
0
Mnie się nie dało namówić, ale ja zaczynam Go doceniać... tak czy inaczej, ale wygląda, jak wygląda...

Offline CocoNatal

• Welcome to the jungle
  • *
  • I don't need your civil war.
  • Respect: 0
« Odpowiedź #191 dnia: Sierpnia 10, 2011, 01:05:12 pm »
0
Owszem. słuchałam, słuchałam...
widać albo ja źle napisałam to co chciałam przekazać, albo Wy źle odczytaliście.. nie będziemy dochodzić, po prostu wyjaśnię. jak zaznaczyłam w poprzednim poście, nie chciałam nikogo tym obrazić. mówiąc, ze powinien grać w zespołach pokroju tokio hotel miałam na myśli, jego wygląd broń Boże warunki muzyczne...
jak włączam filmiki i nie patrzę na nie, tylko słucham to myślę, kurczę koleś potrafi świetnie zagrać, ale jak się nie niego popatrzę to mi się odechciewa wszystkiego...
może niedługo i ja się do niego przekonam, ale póki co uważam, że za bardzo gwiazdorzy (to jest moja opinia i proszę nie najeżdżajcie na mnie przez to  ;] )
Take me down to the Paradise City
where the Guns'n Roses are young and all together.

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #192 dnia: Sierpnia 10, 2011, 01:09:56 pm »
0
ej, Tokio Hotel niektóre piosenki ma dobre muzycznie! riffy są czasami tak dojebcze, że mnie boli co ten zespoł z siebie robi ;)
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #193 dnia: Sierpnia 10, 2011, 01:39:53 pm »
0
OK, CocoNatal :) chciałem wyjaśnić :) nie najeżdżamy, to Twoja opinia ;)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #194 dnia: Sierpnia 10, 2011, 02:04:15 pm »
0
A ja wam powiem, że wg mnie ma pełne prawo gwiazdorzyć. Tak uważam po tym co robi w Sixx A.M. i to co zrobił np. w Beautiful Creatures. Poza tym udziela się dla innych, np. na ostatniej płycie Motley Crue jest wymieniany praktycznie w każdym utworze jak współkompozytor, a nie pojawia się w żadnym z tych utworów jako muzyk. No i to co robi na koncertach Gunsów - dla mnie zajebista gra z jego strony, idealnie pasuje do naszej kapeli. Na "gwiazdorzenie" trzeba sobie zasłużyć, a moim skromnym zdaniem DJ ma prawo to robić. Już ma prawo ;)