Autor Wątek: Axl  (Przeczytany 1477783 razy)

Offline nada.jonna

• Paradise City
  • Respect: +169
Odp: Axl
« Odpowiedź #5115 dnia: Lutego 26, 2013, 11:17:04 pm »
0
Biografia Slasha, a Slash jednak wyszedł na prostą i nie prowadzi wojen z całym byłym składem. Jedynie Axl.

To tak jakby usprawiedliwiać alkoholika, że pije. Kto nie miał styczności z taką osobą w życiu nie dowie się jaki to ból. Nikomu nie życzę.

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +367
    • Korso on FB!
« Odpowiedź #5116 dnia: Lutego 26, 2013, 11:27:18 pm »
+1
Wyszedl. Axl wlasciwie tez.
Masz kontakt z taką osobą? Ja mam. Codziennie
 Wiem co to znaczy :)

Offline nada.jonna

• Paradise City
« Odpowiedź #5117 dnia: Lutego 26, 2013, 11:43:26 pm »
0
Mam dlatego domyślam się, jak to musiało być z kimś takim jak Axl.

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #5118 dnia: Lutego 27, 2013, 03:43:29 pm »
+1
Wcale nie chcę usprawiedliwiać Axla, owszem to, że chorował, to nie znaczy że jest niewinny, ale warto sobie poczytać o tej chorobie. Psychoza maniakalno-depresyjna to choroba, która dzieli się na dwa bieguny - stanu pobudzenia oraz stanu depresji.
W fazie depresji cierpi się z powodu obezwładniającego smutku, świat maluje się w ponurych barwach, nic się nie chce robić, a jeśli już coś tam się zrobi, to na zwolnionych obrotach. Nie chce się mówić, a jak się mówi to monotonnym, smutnym głosem. Nie chce się spać, a jak już się chce to by się spało i spało. Przychodzą wtedy myśli po co żyć, jak i tak wszystko jest bez sensu. Nagle jakby znikąd pojawia się euforia, energia rozpiera aż do bólu, rozsadza wola życia. Powraca, często wybujałe, zainteresowanie seksem, nierzadko pod sztandarem „im więcej, tym lepiej”. Znów bryluje się w dyskusjach, peroruje się z niezwykłą wręcz błyskotliwością dzieląc wartkimi strumieniami myśli, który płyną (...) Niestety, po zakończeniu epizodu manii na wizji się kończy. Zdarza się, że wesoła gadatliwość obraca się w niepohamowany gniew, wizjonerstwo w despotyzm, towarzyskość w narzucanie się. W czasie cyklu może też zaistnieć łagodniejszy stan - hypomania, który w przeciwieństwie do manii, nie wykazuje psychotycznych symptomów. Prowadzi się w nim elokwentne konwersacje, oczarowuje i przyciąga do siebie ludzi. Stanowi on inspirację dla twórczości i produktywnych pomysłów. Zdarza się tu też jednak stan irytacji i poddenerwowania.

Poza tym, miałam kiedyś okazję rozmawiać z osobą, której matka choruje właśnie na psychozę maniakalno-depresyjną. Życie z taką osobą jest trudne i wymagające wielu poświęceń. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy.
Nie można więc wybielać Axla ze wszystkich jego czynów, ale też nie można go potępiać i sprowadzać wszystkiego do egoizmu.
o tempora, o mores!

Offline nada.jonna

• Paradise City
« Odpowiedź #5119 dnia: Lutego 27, 2013, 03:52:09 pm »
0
Nie chcę go oskarżać o egoizm :) Ja na prawdę bardzo bardzo go podziwiam i jestem pozytywnie zaskoczona, że jeszcze żyje. Tylko wydaje mi się, że za dużo rzeczy Axl zwalał na chorobę. Coś w stylu "nawaliłem, ale to przez moją chorobę, nie moja wina". :)

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #5120 dnia: Lutego 27, 2013, 04:05:11 pm »
0
tak dokładnie... co faktycznie jest objawem dwubiegunówki to ok, ale nadużywanie tego i urobienie z tego wymówki jest... kiepskie

omg! co to jest?

i na koniec... patrząc na zdjęcia tego typu zastanawiam się, kto w tym związku miał być tym ładniejszym

« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 04:15:15 pm wysłana przez Duffowa »

Offline Oplariska

• Respect: +187
« Odpowiedź #5121 dnia: Lutego 27, 2013, 04:26:21 pm »
0

jaka stylóweczka :D
o tempora, o mores!

Offline nada.jonna

• Paradise City
« Odpowiedź #5122 dnia: Lutego 27, 2013, 05:44:46 pm »
0
I na tym powinnyśmy skończy temat chorób Axla, ewentualnie założyć osobny :) Każdy z nas ma swoje własne zdanie i uszanujmy je nawzajem. Amen :)

Oplariska świetne zdjęcia! :)

Co do zdjęcia poniżej, to pierwszy raz widzę Axla w takich spodniach i takim pasku, w ogóle wygląda zupełnie inaczej niż zwykle

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #5123 dnia: Lutego 27, 2013, 05:57:55 pm »
0
nada.jonna: to zdjęcia z Las Vegas, 2001/2002r. Fajnie się ubrał - pierwsze zdjęcie :rolleyes:

Offline Eveline

• Respect: +68
« Odpowiedź #5124 dnia: Lutego 27, 2013, 07:32:23 pm »
+1
Problem polega na tym, że część z nas nie usprawiedliwia Axla jego chorobą,  a jedynie rozumei na czym polega choroba i z czym się to wiąże. Owszem Axl był świadomy swoich czynów ale nie potrafił w fazie nazwijmy " rzutu' choroby zapanować nad sobą i z tąd te wszystkie akcje i robie w *#%*%(*%*%* chłopaków jak to ktoś ujął.
Osoba chora psychicznie nie potrafi myśleć ani zachowywać się racjonalnie przynajmniej nie w momencie nasilenia objawów.

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

Offline MissRose

• Paradise City
  • I don't like being stuck in the crowd...
  • Respect: +427
« Odpowiedź #5125 dnia: Lutego 27, 2013, 08:10:53 pm »
+1

Remember in this game we call life
That no one said it's fair

Offline Bananan

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +354
« Odpowiedź #5126 dnia: Lutego 27, 2013, 08:22:53 pm »
+2
1996

1997

1998

1999

2003

2004

2005
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 08:43:34 pm wysłana przez Bananan »

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +367
    • Korso on FB!
« Odpowiedź #5127 dnia: Lutego 27, 2013, 08:48:40 pm »
0
Niezła kolekcja :)

Offline Stradlin_98

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +150
« Odpowiedź #5128 dnia: Lutego 27, 2013, 08:54:08 pm »
0
Nigdy go nie lubiłam w warkoczykach i chyba się do nich nie przekonam. A na tym zdjęciu z '99 wygląda na takiego pućka, nie wiem czy to tak ustał, czy to strój, czy też może po prostu zasiedziało mu się na kanapie przed telewizorem  :D

Offline Sweet Bucket o KFC

• Respect: +71
« Odpowiedź #5129 dnia: Lutego 27, 2013, 09:00:47 pm »
0
A ja wręcz przeciwnie, sam chciałbym kiedyś mieć taką fryzurę i postaram sie o to :D dobra kolekcja bananan ;) nigdzie nie mogłem znaleźć zdjec z tych lat.
"So, when you're at Guns N' Roses concert you're like: 'Yeah, yeah, Paradise city, whatever. Why don't they rock me some Chinese Democracy?'"

Axl i Rapidfire

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4105
Ostatnia wiadomość Maja 30, 2017, 07:39:46 pm
wysłana przez daub