Autor Wątek: GUNS N' ROSES - Warsaw, Poland - nowe źródło :)  (Przeczytany 84340 razy)

BARSIK

• Gość
GUNS N' ROSES - Warsaw, Poland - nowe źródło :)
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 15, 2007, 02:44:14 pm »
0
Ci ludzie którzy nie reagowali na muzyke zawiezli tylko dzieci na koncert.
Na przyklad moj tatuś :)
Znalazl sie tam z przypadku ;)

Offline Soviet

• Reckless Life
  • **
  • Prawie jak Taternik :)
  • Respect: 0
« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 15, 2007, 03:58:27 pm »
0

Dlatego postanowiłem wyciąc z wersji koncertu ktora sciagnolem z P2P - wykonane przez niejakiego Lazarusa ;)

A czy ewentualnie zamieścisz gdzieś cały koncert ?  :P

I mam jeszcze prośbę czy ktoś mógłby dac mi namiar na ten plik w słabszej jakości, jeszcze go nie widziałem. A niestety nie bardzo mogę znaleźć  :(  
------------------------------------------------------------------
I'm gonna try for an uptown girl
she's been living in her white bread world
as long as anyone with hot blood can

BARSIK

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 15, 2007, 04:05:43 pm »
0
Oczywiście ;)
Mam taki zamiar :)
Jak moglbym o was nie pomyslec ? :)

Tylko ze jest problem ... jutro rano wyjezdzam na ferie na ślask i nie bede raczej mial kontaktu z netem

Zabiore płytke ze soba i zobaczymy ...
Najlepiej chyba byloby gdybym ja wyslal komus :)

Offline Loklerd

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 15, 2007, 06:34:57 pm »
0
Czym można otworzyć ten koncert? ; 0

BARSIK

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 15, 2007, 06:57:43 pm »
0
Power DVD :)
Znaczy ja tak zrobiłem ;)
Nie wiem czy jeszcze , ale polecam Power DVD :)

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #245 dnia: Stycznia 15, 2007, 07:05:38 pm »
0
VLC Media Player, nawet kiedy nie ściąfgnełeś całego koncertu, tylko masz np. 40% to możesz podejrzeć sobie jakość :)

Offline alas

• Paradise City
  • Respect: +1
    • http://
« Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 15, 2007, 09:32:11 pm »
0
a tak na marginesie to co z tym obiecanym koncertem Bacha bo miał byc ????????????

BARSIK

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Stycznia 15, 2007, 09:35:44 pm »
0
No właśnie :D >>??? Co z tym
Miał byc w jakiś tam piatek , a teraz jakos cicho o tym <_<

Offline KFCBucket

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +44
« Odpowiedź #248 dnia: Stycznia 16, 2007, 11:33:54 am »
0
zauważyłam też, że wiele osób stojących w drugim sektorze na płycie po prostu ogladało koncert z założonymi rękoma, nawet nie klaszcząc podczas piosenek takich jak SCOM :huh: ...dla mnie jest to szokiem...byłam w drugim rzędzie na płycie i w sumie nie miałam okazji, aby rozglądać się wokoło, ale "podziwiam" opanowanie emocji w takich chwilach  ;)
niestety tak było. Tam gdzie stałem bawiłem się tylko ja z kuzynem. Przede mną stało dwóch chłopaków, którzy pili piwko i oglądali wszysko jak mecz w TV. Po mojej prawej stronie stał za to chłopak, który cały czas się rozpychał i fałszował Civil War w kółko  :D  :D
Szkoda,że tak mało osób się bawiło  :huh:  

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #249 dnia: Stycznia 16, 2007, 12:39:31 pm »
0
rzeczywiscie kiepsko to wyglada jak sie oglada ten koncert na wideo, ze tylko pod sama scena ludzie sie "bawia". ja bylem na trybunie krytej i tam wiekszosc ludzi siedziala i w spokoju ogladala koncert ale to nie dlatego ze byli sztywni.(juz nie mowiac o tym ze jak ktos wstal to od razu komus innemu zaslanial) sa 2 sposoby przezywania koncertu, ja np skupialem sie maksymalnie na muzyce, zeby slyszec kazda nute, kazde slowo Axla, ja nie poszedlem tam sie bawic tylko sluchac. nawet podczas KOHD nie zaspiewalem sobie pod nosem ani slowa zeby slyszec wszystko co spiewa Axl. a i tak bawilem sie swietnie, koncert zrobil na mnie swietne wrazenie. a pod scena jak sie oglada klipy krecone wlasnie z pierwszych rzedow to nic nie slychac bo wszyscy sie dra...

co do klaskania to pamietam ten magiczny moment kiedy zaraz po zejsciu GNR ze sceny, przed bisem, caly stadion (a przynajmniej mi sie tak wydawalo) gdzies przez 2-3 minuty nie przestawal klaskac...

jak zobaczylem poczatek WTTJ to sie zorientowalem ze to bylo krecone niedaleko ode mnie :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2007, 01:00:21 pm wysłana przez DrDrei »
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline artbledo

• Paradise City
  • Respect: +3
« Odpowiedź #250 dnia: Stycznia 16, 2007, 01:26:40 pm »
0
ja  uważam  że  koncert  był  świetny,  atmosfera  super ;)  co  można  było  zobaczyć  po  zachowaniu  ludzi  na  scenie  i  słowach  Axla  ;) ... pokażcie  mi  koncert  z  ubiegłorocznej  trasy  Gn'R  na  którym  tysiące  ludzi  pod  sceną ( nie  wnikam  czy  w Wawie  było  tam  tysiąc, dwa  czy  mniej  czy  więcej )  bawiło  się  tak  jak  w  Warszawie ...  na  większości  koncertów  ludzie  nawet  pod  sceną  stoją  i  tylko  pojedyncze  osoby  podskakują  lub  krzyczą  bądź  śpiewają ...  a  poza  tym  na  jakim  koncercie  jest  tak  że  100 %  publiczności  bawi  się ,  śpiewa ,  skacze ... jedni  przychodzą  się  bawić  i  zajmują  miejsca  pod  sceną  a  inni  posłuchać  na  żywo  utworów  a  jeszcze  inni  tylko  "popatrzeć" ...

co  do  ilości  osób  na  koncercie  w  Wawie  to  uważam  że  frekwencja  była  tak  jak  gdzie  indziej  w  Europie  z  tym  że  u  nas  to  wygląda  że  było  mało  osób  ponieważ  koncert  odbył  się  na  stadionie  Legii  który  na  samych  trybunach  może  pomiescić  ok  20 tys ( nie  wiem  ile  dokładnie )  a  co  dopiero  na  samej  płycie ...

Gn'Ration ! 

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #251 dnia: Stycznia 16, 2007, 02:11:01 pm »
0
rzeczywiscie kiepsko to wyglada jak sie oglada ten koncert na wideo, ze tylko pod sama scena ludzie sie "bawia". ja bylem na trybunie krytej i tam wiekszosc ludzi siedziala i w spokoju ogladala koncert ale to nie dlatego ze byli sztywni.(juz nie mowiac o tym ze jak ktos wstal to od razu komus innemu zaslanial) sa 2 sposoby przezywania koncertu, ja np skupialem sie maksymalnie na muzyce, zeby slyszec kazda nute, kazde slowo Axla, ja nie poszedlem tam sie bawic tylko sluchac. nawet podczas KOHD nie zaspiewalem sobie pod nosem ani slowa zeby slyszec wszystko co spiewa Axl. a i tak bawilem sie swietnie, koncert zrobil na mnie swietne wrazenie. a pod scena jak sie oglada klipy krecone wlasnie z pierwszych rzedow to nic nie slychac bo wszyscy sie dra...

co do klaskania to pamietam ten magiczny moment kiedy zaraz po zejsciu GNR ze sceny, przed bisem, caly stadion (a przynajmniej mi sie tak wydawalo) gdzies przez 2-3 minuty nie przestawal klaskac...

jak zobaczylem poczatek WTTJ to sie zorientowalem ze to bylo krecone niedaleko ode mnie :)
Być może jestem zbyt wyczulona, ale oglądając cały koncert przed telewizorem nagle uświadomiłam sobie, że wiele osób stało po prostu w pozycji przypadkowego "gapia" i to niestety rzuca się w oczy...Zauważcie, że byli nawet tacy, którzy nie klaskali na koniec danego utworu, co kojarzy mi się ze zwykłą ignorancją. Przeciez oklaski to wyraz jakiejs aprobaty dla wykonawcy :rolleyes: . Pod sceną byliśmy wszyscy w potwornym ścisku i przyznam otwarcie, że o analizie wykonania piosenek, czy nawet ocenie gry gitarzystów nie mogło być mowy (biorąc jeszcze pod uwagę głośniki, wrzask publiczności itd.).Na pewno jest  coś w tym, że każdy przeżywa takie wydarzenie w inny sposób, bo w końcu różnimy się między sobą. Ci, którzy "zdystansowali" sie w jakiś sposób, są bogatsi o wrażenia czysto muzyczne, pewnie żadna nutka nie uszła waszej uwadze.Pisząc o zabawie miałam na myśli przede wszystkim żywą, niczmy nieskrępowaną reakcję na to co dzieje sie na scenie. Wydaje mi się, że dając upust emocjom poprzez okrzyki, burzliwe oklaski, sprawiliśmy, że słowa Axl`a "what a great great crowd" były szczere. Osobiście nie wyobrażam sobie opcji, aby przezywac koncert z miejsca siedzącego na trybunach, ponieważ wtopiona w tłum, czuję jakąś solidarność z nim  ;) . Zgadzam się natomiast, że jest to bardzo indywidualna sprawa każdego z nas i jakiekolwiek uogólnienia nie mają sensu. Na trybunach wstanie z miejsca jest często niemożliwe, ale nie oznacza to wcale, że ludzie nie wyrażali tam emocji w inny sposób, chociażby oklaskami. Zresztą to nie jest aż tak istotne. Podtrzymuję jednak, że wiele osób w tylnej części płyty, wyglądała tak, jakby została skazana na zsyłkę pt. KONCERT Gn`R.... :rolleyes:, a może to szczęśliwcy, którzy wygrali bilety..hehe. To takie moje refleksje, po obejrzeniu koncertu z zupełnie innej perspektywy, teraz, kiedy emocje już opadły i patrzy się na pewne sprawy bardziej obiektywnie.
Frekwencja była jaka była...jak na pierwszy koncert zespołu tego formatu w PL, kiepska...ale to już zupełnie inna bajka.

Pamietam jak decydowaliśmy wspólnie, pod którą część sceny pojść i wybór padł na lewą stronę (upadłe anioły...hehe). To był jednak dobry wybór :D !

PS: Jedna płytka i wszystkie wspomnienia odżywają...świetne uczucie. Już z góry przepraszam, ale pewnie co jakiś czas będe tutaj "spamować" :D ...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2007, 02:20:53 pm wysłana przez rose84 »

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #252 dnia: Stycznia 16, 2007, 02:37:05 pm »
0
na  stadionie  Legii  który  na  samych  trybunach  może  pomiescić  ok  20 tys ( nie  wiem  ile  dokładnie )  a  co  dopiero  na  samej  płycie ...
oj przesadziles

Adres:  Łazienkowska 3, Warszawa
Pojemność:  13 278 - wszystkie miejsca siedzące - krzesełka  

zrodlo:legia.com.pl
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2007, 02:37:54 pm wysłana przez DrDrei »
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline artbledo

• Paradise City
  • Respect: +3
« Odpowiedź #253 dnia: Stycznia 16, 2007, 03:05:54 pm »
0

tak  jak  myślałem  że  się   pomylę  ;)  ale  nawet  13 tys  na  trybunach  do  tego  płyta  i  wychodzi  na  to  co  napisałem  wcześniej ...
Gn'Ration ! 

Offline Malvado

• Right Next Door To Hell
  • Scarface
  • Respect: -1
« Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 16, 2007, 04:19:23 pm »
0
a tak na marginesie to co z tym obiecanym koncertem Bacha bo miał byc ????????????
Niestety narazie wrzucić nie mogę - stało się to czego się obawiałem - przekroczyłem limit na NEO?

Guns N' Roses - Get In The Ring Series: Green

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 4366
Ostatnia wiadomość Listopada 06, 2014, 07:21:22 pm
wysłana przez daub