Autor Wątek: SURVIVOR  (Przeczytany 156913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lamf

• Atittude
SURVIVOR
« Odpowiedź #345 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:05:36 pm »
jak można było wychrzanić Dust N' Bones, Garden of Eden i Bad Apples, a zastawić jedyny ******* kawałek Gunsów ever, tj. Back Off Bitch?  <_<
swoją drogą, dali ciała, że zamieścili na Iluzji to badziewie, a nie genialne Crash Diet  :blink:
Co do Crash Diet się zgadzam, na pewno powinna zostać umieszczona na UYI, ale co chcesz od Back Off Bitch to nie rozumiem. :P Jedyne co było dla mnie do wyrzucenia bez żalu to Dust N' Bones. A teraz pewnie jeszcze wyleci Perfect Crime, które wg mnie zasługuje co najmniej na piątkę, jeśli nie podium.

I trza zmienić taktykę, bo na LALD jakoś nikt nie głosuje, więc od następnej kolejki dołączam się do zqyxa.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
SURVIVOR
« Odpowiedź #346 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:14:57 pm »
Z piosenek wywalonych do tej pory w tym Survivorze nie żałuję jedynie Bad Apples. Reszta powinna zostać dłużej,no,ale cóż,zachciało się nam demokracy to mamy ;)
lamf: Jak się uda z DC to chętnie pomogę z L&L Die :)

Oprócz melodii liczy się czasem też tekst,a Dust n' Bones i Back of bitch są pod tym względem całkiem,całkiem :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 04:21:46 pm wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Slasher_McKagan

• Knockin On Heavens Door
    • My Fuckin' Space
SURVIVOR
« Odpowiedź #347 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:21:26 pm »
Back Off Bitch jest od początku do końca syfne... muzyka sztuczna, jakby to grało jakieś Poison czy Bon Żowi, tekst tak prymitywny, że płakać się chce, Axl w ogóle bez przekonania to śpiewa, a Slash zmusza się w solówce jak nigdzie indziej... solo jest bez werwy, uczucia... jest to jedyny kawałek Gunsów, który mi się nie podoba i przez to wręcz go nienawidzę ;)
well I jumped into the river too many times to make it home

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
SURVIVOR
« Odpowiedź #348 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:24:50 pm »
Back Off Bitch jest od początku do końca syfne
Szanuję opinię,chociaż nie rozumiem,czemu tak nie lubisz.
Warto wspomnieć,że BoB to jedna z najstarszych piosenek Gunsów  w sumie i raczej wiele się nie zmieniła do czasu wydania. Ale to podobnie jak Dn'B utwór specyficzny. Dla mnie bomba :P Znaczy się lubię bardzo,podobnie jak You ain't the first zresztą.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 04:25:41 pm wysłana przez zqyx »

Offline Slasher_McKagan

• My Fuckin' Space
SURVIVOR
« Odpowiedź #349 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:28:40 pm »
tak, Axl "napisał" to coś z Paulem Huge'em... może chciał zrobić niespodziankę dawnej miłości i umieścił to na Iluzji?  :rolleyes:
ach, Dust N' Bones to genialny blues-rock w Gunsowym feelingiem - wielki utwór, nieszablonowy jak Bad Apples... ale ktoś, kto kocha Don' Cry czy You Could Be Mine, nie skuma bluesowych nut... mówię ogólnie, nie o tobie, zqyx ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
SURVIVOR
« Odpowiedź #350 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:38:50 pm »
ktoś, kto kocha Don' Cry czy You Could Be Mine, nie skuma bluesowych nut... mówię ogólnie, nie o tobie, zqyx ;)
Hm..dziwne,bo uwielbiam YCBM,ale też bardzo lubię Dn'B . "Some say i'm crazy i'm guess i'll always be" ;)

Offline Shivel

• Atittude
SURVIVOR
« Odpowiedź #351 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:39:04 pm »
ach, Dust N' Bones to genialny blues-rock w Gunsowym feelingiem - wielki utwór, nieszablonowy jak Bad Apples... ale ktoś, kto kocha Don' Cry czy You Could Be Mine, nie skuma bluesowych nut... mówię ogólnie, nie o tobie, zqyx ;)
A tu się nie zgodzę. Z utworów, które wymieniłeś podobają mi się zarówno YCBM, jak i Dust n' Bones, natomiast nie mogę się przekonać do Bad Apples. Jak to wytłumaczysz? ;)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
SURVIVOR
« Odpowiedź #352 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:54:11 pm »
Ja bym się przychylił do zdania Zqyx'a. Wywalmy ballady. Są już oklepane.  :P Niech zwycięży jakiś fajny rockowy kawałek.  ;)  

Offline Slasher_McKagan

• My Fuckin' Space
SURVIVOR
« Odpowiedź #353 dnia: Kwietnia 16, 2007, 04:56:48 pm »
chodzi mi o to, że YCBM to standardowy hard rock, oczywiście Gunsi robili to oryginalnie i po swojemu, ale Dust N' Bones i Bad Apples(tu są, oprócz bluesa, elementy funky) to granie mniej przebojowe, bardziej wyrafinowane...

Shivel, coś ćpasz?  :D  

Offline lamf

• Atittude
SURVIVOR
« Odpowiedź #354 dnia: Kwietnia 16, 2007, 05:03:46 pm »
Oprócz melodii liczy się czasem też tekst,a Dust n' Bones
I to jest jedyne co mi się w DN'B podoba. Muzycznie... najmniej z UYI. Zdecydowanie mniej niż Back Off Bitch. Widocznie jestem ograniczony, ew. zakochany w You Could Be Mine i Don't Cry. :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 05:06:59 pm wysłana przez lamf »

Offline Shivel

• Atittude
SURVIVOR
« Odpowiedź #355 dnia: Kwietnia 16, 2007, 05:07:01 pm »
Shivel, coś ćpasz?  :D
Nie, nie ćpam, nigdy nie ćpałam i nie mam zamiaru robić tego w przyszłości :P

Bad Apples zupełnie mi "nie pasuje" i dla mnie jest to chyba najsłabszy kawałek na płycie. Bardzo lubię natomiast DnB (zarówno od strony muzycznej, jak i tekstowej) i żałuję, że ten utwór w Survivorze odpadł tak wcześnie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 05:41:08 pm wysłana przez Shivel »

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
SURVIVOR
« Odpowiedź #356 dnia: Kwietnia 16, 2007, 06:14:13 pm »

tak jak już pisałam po raz n-ty...Bad Apples jest genialnym utworem i nie potrafię tego przeżałować, że tak wcześnie został wywalony:( ...ten utwór, podobnie jak Dust N` Bones, sięga prawdziwych korzeni Gn`R...zachowuje typowe amerykańskie brzmienie, z którego słyną Gunsi...kawał porządnego, niczym nie skażonego rock`n`rolla...po prostu miodzio... ;)
Dust N` Bones to z kolei świetny bluesowo - rockowy kawałek, oddający klimat amerykańskiej muzyki...reasumując, dwa utwory, które mogłby posłużyć jako wizytówka Gunsów...
w tym aspekcie zgadzam się z Tobą w 100%...nie rozumiem natomiast, jaki związek ma to z YCBM czy DC...? analizując rozwój muzyki, hard rock, podobnie jak rock, wywodzi się z rhythm`n`bluesa...zatem fakt, ze lubi się YCBM nie wyklucza tego, iż nie odnajdziemy pięknoa w Dust N`Bones i na odwrót... ;)
nie bardzo rozumiem, co chciałeś przez to powiedzieć ...

tak czy inaczej...wywalić tak wcześnie Bad Apples to wstyd ! :D  

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
    • Tomasz Krela
SURVIVOR
« Odpowiedź #357 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:49:13 pm »
Ludzie nie róbcie "wioski" jak można tak wcześnie typować DDM ?! ktoś mi powie ?! Zqyx wytłumacz im :P co ich czeka gdyby...

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
    • http://bulak.home.pl/blog
SURVIVOR
« Odpowiedź #358 dnia: Kwietnia 16, 2007, 11:21:27 pm »
Ludzie nie róbcie "wioski" jak można tak wcześnie typować DDM ?! ktoś mi powie ?! Zqyx wytłumacz im :P co ich czeka gdyby...
Ja się wetnę w rozmowę i powiem co czeka: BAN!!!!!

Offline RocketQueen

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
SURVIVOR
« Odpowiedź #359 dnia: Kwietnia 17, 2007, 07:45:26 am »
chodzi mi o to, że YCBM to standardowy hard rock, oczywiście Gunsi robili to oryginalnie i po swojemu, ale Dust N' Bones i Bad Apples(tu są, oprócz bluesa, elementy funky) to granie mniej przebojowe, bardziej wyrafinowane...

Shivel, coś ćpasz?  :D

co do Dust N'Bones

<a href="http://youtube.com/watch?v=-KpV3pRzkLs" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://youtube.com/watch?v=-KpV3pRzkLs</a>

kiedys ogladalam to w kolko :D Bardzo lubie ten utwor, chociaz na plytce sa lepsze.. Mimo to DnB jest ciekawym - nie tylko tekstowo - utworem! Ma taki power w sobie i kiedys bardzo czesto tego sluchalam..[teraz mam tak z Don't Damn Me], az w koncu mi sie przejadlo.

Podobnie jak Zqyx uwazam, ze powinien wygrac jakis mocny, hard rockowy kawalek a nie ballada.. akurat ballady sa bardzo doceniane wsrod wiekszego grona sluchaczy, wiec my doecnmy to w czym Gunsi byli najlepsi - czyli kawalki dajace tego niesamowitego kopa. Kiedys Slash powiedzial - ze Zawsze chcial grac w kapeli szybkie, rockowe kawalki a nie ballady. Co nie znaczy ze sa zle - powiedzialabym nawet, ze genialne. Ale ich glownym przeslaniem byla ta szczerosc, bunt - co slychac w muzyce.

Bad Apples zupełnie mi "nie pasuje" i dla mnie jest to chyba najsłabszy kawałek na płycie.

:blink:

najslabszym kawalkiem na pewno nie jest..no ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania. :D
tak btw. ciekawa jestem jakie byly wyniki na sasiednim forum...  :rolleyes:  

nowy nr gg : 12071320

Survivor solowy: Duff McKagan - Believe in me

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 75
Wyświetleń: 22339
Ostatnia wiadomość Listopada 05, 2007, 05:26:45 pm
wysłana przez Shivel