http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=4368.0 - Nie wiem,czy dobry link podałem,ale chyba dobry
Temat raportowania czyichś postów był już wałkowany wielokrotnie. Jesteśmy wdzięczni,że pomagacie,ale róbcie to tak,jak chcemy,żeby było robione.
Czy powinien być za to warn? Według mnie tak,bo pisząc co popadnie,gdzie popadnie zamieniamy forum w śmietnik,a nie o to chodzi.Jeśli te wytyczne komuś nie pasują - zapraszam do negocjacji,tak samo,jeśli nie pasują jakieś rozwiązania w którymkolwiek z regulaminów. Regulamin jest dla ludzi,a nie ludzie dla regulaminu.
W poście bizkita nie zauważyłem wyraźnego odniesienia do określonej osoby. Na podstawie wiedzy wyłącznie forumowej nie można "niestety" stwierdzić do kogo się odnosi,a co za tym idzie nie można określić,że jest to obraźliwe względem kogoś z forumowiczów.
Nie jest to więc wywlekanie prywatnej sprawy w sensie wynikającym jedynie z przeczytania posta,co nie znaczy,że nie jest w ogóle,ale za domysły póki co nie karzemy
W moim osobistym przekonaniu warn mawier odnosił się tylko i wyłącznie do pewnego rodzaju offtopa.
Nie miał na celu zgnębienia kogokolwiek. Był więc uzasadniony merytorycznie - ostrzeżenie słowne było za coś innego,a warn,to kolejny stopień - odsyłam do regulaminu.
Być może moje "zarządzenie" odnośnie sposobu raportowania nie podoba się Wam,ale jak do tej pory nikt nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń,a o ile dobrze pamiętam takie rozwiązanie problemu raportowania postów było na rękę wszystkim moderatorom.Oczywiście możemy to przedyskutować na nowo w odpowiednim temacie.
Co do tego,że nie opieprzyłem - wybaczcie moi kochani,ale nie siedzę już na forum tyle,co kiedyś. Witek za mało płaci
,więc nie widzę wszystkiego. Gdybym zauważył,to najprawdopodobniej bym zareagował tak samo,bądź przez usunięcie posta.
Moderator/admin siłą rzeczy musi reagować w pewnych sytuacjach,nawet jeśli coś dotyczy jego znajomych,no chyba,że nikogo na forum nie zna,ale nie wiem,czy wtedy "może" być modem/adminem. Nie jesteśmy robotami,mamy emocje,ale staramy się wykonywać swoje zadania najlepiej,jak potrafimy.
Sytuacja wygląda jak wygląda - na dzień dzisiejszy jest aktywny jeden admin i jeden mod,a forum jest dosyć duże,więc nie raz nie jesteśmy w stanie widzieć wszystkiego. Dlatego tym bardziej prosimy Was o pomoc poprzez raportowanie lub zgłoszenie chęci moderowania forum.
Inna sprawa ,która wyszła przy okazji: pranie publicznie prywatnych brudów - jestem temu przeciwny i takie rozwiązanie znajdzie się wkrótce w regulaminie. I tu jeszcze raz powtórzę - nie obchodzi mnie kto i dlaczego. Temat ma zniknąć. Mówiłem już zresztą o tym i myślałem,że wszystkie strony sporu zrozumiały,ale niestety nie.
To jest forum Gn'R,a nie Bravo,czy Pudelka. Mam nadzieję,że dotarło. Proszę wszystkich o zwrócenie na to szczególnej uwagi i raportowanie w razie potrzeby. To nasze wspólne forum,więc liczę,że się zaangażujecie,a nie tylko będziecie wymagać zaangażowania od modów,czy adminów
Są osoby,które mimo,że nie pełnią żadnej funkcji,ba nie mają żadnej rangi,to jednak po cichu robią wiele,żeby na forum było lepiej. Nie będę wymieniał,ale doceniam i dziękuję
Kwestia stronniczości - mod/admin powinien być tak obiektywny,jak to tylko możliwe. Ale jesteśmy ludźmi,zdarzają się nam błędy.
Ważne,żeby te błędy zdarzały sie jak najrzadziej. Zdarzają się tez różnice zdań,a w sytuacji gdy wypowiada się tylko mod i admin mamy 2 osoby. Można przyjąć,że admin ma zawsze rację,ale to nie w moim stylu wbrew pozorom. Dlatego tym bardziej przydałoby sie większe zaangażowanie pozostałych osób mających wpływ na kształt forum,ale o tym już wiele razy mówiłem.
Co do samego tematu "kultowe teksty" myślę,że najlepiej byłoby dodać tam info,że chodzi o teksty medialne: z ksiązek,filmów i.t.d - w ten sposób skorzystamy,bo poznamy coś więcej. Myślę,że tak właśnie zrobię,bo przy całej sympatii dla Waszych i moich znajomych wszelkie wypowiadane przez nich opinie nie są jednak tekstami kultowymi.
Co do moderatorki mawier - w tym temacie jest ankieta,która zdaje się dziś będzie odnawiana,więc możecie sie spokojnie wypowiedzieć,co myślicie. Tak samo można pisać posty. W przypadku,gdyby większość ocen okazała się negatywna mam prawo zawiesić,bądź usunąć moderatora,więc ankieta nie jest ot tak sobie. Korzystajcie z tej możliwości wyrażenia sprzeciwu,bądź poparcia.
Wszystkim,którzy przeczytali tego posta serdecznie gratuluję i życzę miłego dnia
Uff,wreszcie koniec.