Ankieta

Jak oceniacie działalność moderatorki mawier?

0
0 (0%)
1
1 (50%)
2
0 (0%)
3
0 (0%)
4
0 (0%)
5
0 (0%)
6
1 (50%)

Głosów w sumie: 2

Głosowanie skończone: Stycznia 29, 2012, 07:21:51 pm

Autor Wątek: Moderatorka mawier  (Przeczytany 61590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline święty

• Paradise City
  • "...came in this world alone..."
Odp: Moderatorka mawier
« Odpowiedź #105 dnia: Listopada 03, 2007, 06:55:36 pm »
nom, mawier jak zwykle ma racje :)
A wrzućmy se wszyscy na lusss... ;)

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #106 dnia: Listopada 03, 2007, 08:20:55 pm »
1.Jak dla mnie to za co dostałem upomnienie jest "odrzeczy" :P

2.Ok...kumam jak bedziemy cytować po raz 50 i tych ramek się narobi nie wiadomo ile...ale jak jest to nawet parę ramek cytowania lub pierwsze cytowanie to komu to przeszkadza...

3.jak dla mnie to WSZYSTKIE i ZAWSZE fotki jak się chce wrzucić powinny być wrzucane jako !!!!miniaturki!!!...i cytować można do woli.......
..........więc jak nawet na jednej stronie pojawi się 3 ta sama fota to nikomu się nic nie stanie.....

1.    to nie było upomnienie lecz mała uwaga  :)

2.   na technicznych sprawach sie nie znam, wyjaśniłeś , rozumiem, ale to jest niepotrzebne powielanie tego samego zdjecia- wystarczy krótki opis   - chyba , że odnosisz sie do czegoś co było dawno i nikt tego nie pamieta.

3.   Pewnie , że nic się nie stanie, ale robisz grafiki, masz zmysł artystyczny, więc rozumiesz o co mi chodzi - o to jak to wyglada na stronie.
Co do miniatur, one też długo sie nie otwieraja - a sama Galeria z miniaturami czy linkami, jest nudna, i nie każdemu chce sie klikac i czekac az się otworzy zdjęcie

Proponuję średniej wielkości zdjecia - ( nikt tego nie bedzie mierzył)- miniatury do dużych, a w cytowaniu odnieśc sie słownie do danego zdjęcia, trochę treści nie zaszkodzi nikomu.
Krelke, dałeś fajny pomysł, przy okazji zapoznam sie z nim. :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2007, 08:24:35 pm wysłana przez Ella »

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #107 dnia: Listopada 03, 2007, 10:08:13 pm »
no ok rozumiem zarządzenie ;)  ad. 3 nie mam zmyslu artystycznego - w ramach sprostowania ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #108 dnia: Listopada 04, 2007, 06:26:15 pm »
Hm..trudno tu pogodzić wszystkich. Z jednej strony jeśli zdjęcia będą mniejsze,to wiadomo,że wygląda to gorzej,ale z kolei zajmuje mniej miejsca,łatwiej byłoby zacytować określone zdjęcie,a i dla tych,co mają wolniejsze łącze,to chyba lepiej,gdy zdjęcie jest mniejsze,a oni sami zdecydują,czy je zwiększą,czy nie.
Z drugiej - duże zdjęcia wyglądają ładniej,ale strony w galerii mogą otwierać sie wolniej,poza tym cytowanie jako miniaturek jest uciążliwe,jeśli zdjęcie jest duże.
Ella pisała o wzrokowej ocenie wielkości zdjęcia,ale to jest nieco kontrowersyjne,bo ludzie mają jednak różną rozdzielczość ustawioną,monitory różniej wielkości,no i różną szybkość łącza. Poza tym mogłoby być tak,że np. dane zdjęcie podoba się modowi,więc zostawiamy większe,a na innym zdjęciu jest ktoś darzony mniejszą sympatią,więc zmniejszamy,a to chyba krok w złą stronę.
Mawier dosyć sensownie napisała o cytowaniu opisowym,myślę,że dałoby się to zrobić,zamiast kilka razy pod rząd cytować to samo zdjęcie,przecież nawet jeśli jest 10 zdjęć Slasha z gitarą,to na jednym może mieć koszulkę z Myszką Miki,na innym być w koszulce z Bugsem i.t.d.,więc czymś się jednak te zdjęcia różnią.

Dlatego byłbym za miniaturkami na całym forum + cytowaniem opisowym.
Na razie jeszcze zostawię tak,jak jest,żeby wszyscy chętni zdążyli się wypowiedzieć,a gdzieś koło środy chciałbym podsumować dyskusję i wprowadzić odpowiednie zmiany do regulaminu,żeby było jednoznacznie wiadomo,co i jak :) Dlatego zachęcam do wypowiadania się.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline katarynka

• Better
« Odpowiedź #109 dnia: Listopada 04, 2007, 06:28:32 pm »
A powie mi ktoś jak zrobić tak, żeby była miniatura :)? hyba najlepiej byłoby tak, jak mówi Zqyx - Miniatury do wszystkich a xytowanie słownie ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #110 dnia: Listopada 04, 2007, 06:35:57 pm »
Ella tu fajny samouczek napisała odnośnie wklejania zdjęć,w tym również o tworzeniu miniatur : http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=4386.0
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2007, 06:53:44 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #111 dnia: Listopada 04, 2007, 06:42:49 pm »
A powie mi ktoś jak zrobić tak, żeby była miniatura :)? hyba najlepiej byłoby tak, jak mówi Zqyx - Miniatury do wszystkich a xytowanie słownie ;)

jak wrzucasz coś sama np. na imageshack.us to po wrzuceniu bierzesz wklejasz kod z linijki "Thumbnail for forums"  ;) a jak chcesz z innej strony dać bezpośrednio to trzeba będzie wrzucić to przez taki portal jak imageshack.us ale wystarczy na początku wybrac "url" i wkleic link i zrobic "host it" ;)

Offline katarynka

• Better
« Odpowiedź #112 dnia: Listopada 04, 2007, 06:52:07 pm »
O, dzięki Krelke ;)

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #113 dnia: Listopada 05, 2007, 07:30:58 pm »
Taki mały komunikat.Nasza Muzyka jest teraz w dziale Inna Muzyka.Jest przyklejony więc nie zginie.

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #114 dnia: Listopada 05, 2007, 09:52:16 pm »
mawier: możemy się tak licytować i consensusu z tego nie będzie, ja obstaje przy mojej propozycji zdjęć do rozmiaru 640x480 i miniatur i cytowania do woli, podpierając sie argumentem krelkego o pamięci podręcznej  ;) moja skromna propozycja :)

Czy czytałeś to co odpisałam odnosząc sie do postu zqyx'a?
Tam własnie pisałam o średniej wielkości zdjęc, bo wtedy  miło sie ogląda galerię , jestem przeciwna

tylko zbyt dużym zdjęciom, wtedy - miniatura, ( miniatury tez sie długo otwierają, i nie zawsze chce się czekac aż się otworzy)- same miniatury to monotonia
W ImageShack- jest zakładka z której mozna wybrac automatycznie rozmiar zdjęcia:
240x320  małe   640x480- te juz są spore

W dawniejszych- cięzkich - czasach miniatury robiono nawet ze zdjęc mniejszych niż 200x300--- takie spotykam, i odpowiednio je powiększam

http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=4386.0

zqyx  - cyt."Dlatego byłbym za miniaturkami na całym forum + cytowaniem opisowym."
                         - Jesli jesteś za tym - to cytowanie opisowe nie ma sensu
Jestem przeciwna- całkowitej miniaturyzacji w Galerii
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2007, 01:10:38 am wysłana przez Ella »

Offline święty

• Paradise City
  • "...came in this world alone..."
« Odpowiedź #115 dnia: Listopada 05, 2007, 11:08:26 pm »
Popieram całkowicie Elle  ;)
A wrzućmy se wszyscy na lusss... ;)

Offline Viper

• Atittude
« Odpowiedź #116 dnia: Listopada 06, 2007, 07:22:50 am »
Ja raczej też popre Elle bo miniatury potrafią być upierdliwe przy otwieraniu  :ph34r:

Mam ochote na chińskie :P

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
« Odpowiedź #117 dnia: Listopada 06, 2007, 09:38:59 am »
mnie szczerze mówiąc też same miniatury nie pasują, ale jeśli nie mogę spokojnie zacytować normalnego zdjęcia, to chce miniaturyzacji...

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #118 dnia: Listopada 06, 2007, 01:30:58 pm »
mnie szczerze mówiąc też same miniatury nie pasują, ale jeśli nie mogę spokojnie zacytować normalnego zdjęcia, to chce miniaturyzacji...
Ahmet, przegladam teraz forum, i widzę pewna sprzecznośc w tym co piszesz, np odpisujesz pod postem w którym była miniatura, i jakoś jej - nie cytujesz, kawałek dalej -jedna strona-to samo zdjecie,ktoś powielił ale w wielkosci oryginalnej ( nie wiem w jakim celu?) - Ty, cytujesz zaraz pod tym samym postem, to samo duze zdjecie, często też ,odnosiłeś się do zdjęc w formie opisowej więc, nie sprawia Ci to żadnej trudnosci.
Taki wniosek, nie cytujmy zdjęcia pod którym zaraz się wypowiadamy, każdy i tak wie o co chodzi.
Nie cytujmy, dużych zdjęc, nie powielajmy, tego samego zdjęcia w cytatach non stop, bo to ( jesli nie jest linkiem czy miniatura -paskudnie wyglada)- śmiecimy niepotrzebnie
        Jeszcze rok temu, kazdy trząsł " porami " ;''.......tylko nie bijcie, tylko nie krzyczcie,jesli juz było''- tak sie bano, żeby nie podpaśc- teraz tego nie ma, jest duza dowolnośc - nikt nie straszy banami- więc stosujmy sie do pewnych zasad i bez obrazy jesli chodzi o drobne uwagi.

Pamiętajmy, ze Galeria jest wizytówką forum.
Większośc własnie tam zaglada -  wielu nowych ( i nie tylko) zachwycają zdjecia - których nigdy nie widzieli.   :)

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
« Odpowiedź #119 dnia: Listopada 06, 2007, 04:09:34 pm »
Ahmet, przegladam teraz forum, i widzę pewna sprzecznośc w tym co piszesz, np odpisujesz pod postem w którym była miniatura, i jakoś jej - nie cytujesz, kawałek dalej -jedna strona-to samo zdjecie,ktoś powielił ale w wielkosci oryginalnej ( nie wiem w jakim celu?) - Ty, cytujesz zaraz pod tym samym postem, to samo duze zdjecie, często też ,odnosiłeś się do zdjęc w formie opisowej więc, nie sprawia Ci to żadnej trudnosci.
no bo robie jak mi pasuje, nie myślę nad tym... po prostu nie zwracam na takie rzeczy uwagi... i w sumie będe tak robił nadal, bo nie widze by miało byc jakieś zadowalające rozwiązanie...

Where's Mawier???

Zaczęty przez REBEL

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 8158
Ostatnia wiadomość Października 04, 2008, 10:18:31 pm
wysłana przez Brokenwings