Obawiam się, że to niekoniecznie może być takie proste... po pierwsze jeżeli się coś takiego zgłasza to należałoby wiedzieć przeciwko komu, a każdy kto tu umieści taka ofertę jest w zasadzie anonimowy. Po drugie wydaje mi się, że zgłaszanie na policje dotyczy tylko sytuacji gdy jest konkretna ofiara przestępstwa, tu owszem oferta niby jest nie zgodna z prawem, ale konkretnej ofiary nie ma (gdyby ktoś kupił ten bilet to ofiara czyli osoba poszkodowana by była), czyli w takiej sytuacji to jeżeli już to powinno się chyba zgłaszać do sądu. Inną sprawą są jeszcze oferty drogą elektroniczną dokładnie tych przepisów nie pamiętam ale, chodzi mniej więcej o to, że np. zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony konsumentów oferta nie może wprowadzać w błąd, jednak ten przepis nie znajduje zastosowania w sytuacji gdy np. oferta, która wprowadza w błąd jest przesyłana drogą mailową, no i właśnie nie wiem czy takie ogłoszenie na forum też nie należy traktować jak ofertę w postaci elektronicznej .... trochę namąciłem dlatego mam nadzieję, ze się mylę