Po pierwsze loko to dzięki za zebranie tego do kupy
po drugie.... przeczytałem wszystko i rzygać mi się chce na nasze rodzime recenzje określone jako negatywne ( konkretnie żw, interię i rzepę ). Nie dlatego że ocena ChD w nich jest tragiczna, ale ze względu na argumenty, a w szczególności sposób ich formułowania. O żw już pisałem tu i u nich więc nie będę się powtarzał. Jeżeli ten sam gość napisał recenzję do rz to wiele tłumaczy. Sformułowania w stylu "Axl wyszedł na idiotę" spiskowe teorie dziejów dotyczące czasu wydania płyty ( Axl nie wypuściłby ChD kiedy Obama byłby prezydentem- no to się uśmiałem na maxa; na pewno właśnie TYM się kierował), "TIL wywołuje śmiech" to dopiero żenada. Poza tym ktoś bardzo mądrze napisał że zarzuty sprowadzają się do tego, że to nie stary skład i nie muzyka w stylu AFD. Powtórzę że ten kto znał przecieki nie mógł spodziewać się nowego AFD
.
Na tym forum są również negatywne opinie, ale w większości przypadków ludzie swoje mniejsze lub większe rozczarowanie płytą wyrażają w bardziej łagodny i logiczny sposób niż ci "dziennikarze".
Na szczęście ważne są przede wszystkim opinie słuchaczy, poczekamy jak płyta się sprzeda, a potem miejmy nadzieję na następną ( szybciej nagraną i wydaną
)