Autor Wątek: Gdzie i za ile ?  (Przeczytany 29733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alas

• Paradise City
  • Respect: +1
    • http://
Odp: Gdzie i za ile ?
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 21, 2008, 08:28:33 pm »
0
Media Markt w Galerii Łódzkiej. Cena: 29,90

Ktoś od nas z forum kupował tam z dziewczyną płytę dzisiaj w okolicy 17?

ja kupowałem ale ok 14.00  :rolleyes:

Offline Brou

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 21, 2008, 09:09:36 pm »
0
"nie wiem, moze jutro??"
O, dokładnie to samo usłyszałam  :D I jeszcze mi pan ze złością wypomniał, że jestem już czwartą osobą w ciągu jednej godziny, która się pyta o to samo...
Saturn, Galeria Krakowska- 32,99 zł

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 21, 2008, 09:17:05 pm »
0
MM Warszawa ul. Ostrobramska 29.90  :lol: Wczesniej byłem w Saturnie w Złotych Tarasach i dowiedziałem się, że mają na magazynie i wyłożą w sobotę. W Saturnie widziałem kilku kolesi wertujących płyty spod G  :>

Offline Ivellios

• Atittude
  • Paranormalium.PL
  • Respect: +396
    • Paranormalium - Portal Zjawisk Paranormalnych
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 21, 2008, 09:41:21 pm »
0
No to tak, mały raport z obchodu po centrum Katowic :D

EMPIK przy Piotra Skargi: cena 37 zł, mieli płytę w magazynie, ale sprzedawać zaczną dopiero jutro ("bo tak kazali" :/ )

Pozdrawiam shumshu ;)
Spotkaliśmy się przy biurku pani zarządzającej działem z płytami.

EMPIK w Silesia City Center: porażka, na pytanie o ChD zrobili wielkie oczy, stwierdzając, że nie wiedzą, co to jest...
Saturn: jest Chińszczyzna! Cena 29,90 zł, także z głośników leciały utwory z ChD (puścili chyba cały album)

Tak więc w Saturnie nabyłem arcydzieło, które właśnie cieszy moje uszy i cieszyć będzie do końca dni moich :D

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 21, 2008, 09:56:39 pm »
0
MM Bytom  :D :sorcerer: z małym poślizgiem, bo dopiero około 14:30...
cena oczywiście taka jak wszędzie, tj. 29,99

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 21, 2008, 10:16:32 pm »
0
MM Galeria Łódzka, 29,99 pln

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Marko

• Reckless Life
  • **
  • Rock N' Beer
    • Polska strona o metalowym zespole Believer - mojego autorstwa :)
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 22, 2008, 12:14:14 am »
0
Cóż, ja kupiłem za 29,99 w zabrzańskim MM, ale nie była to bułka z masłem...

Około 15 30 wyszedłem z domu w pełnym hard rockowym rynsztunku, przyodziany między innymi w piękną bluzą z motywem AFD :D Z bananem na buzi udałem się w krótką, jak sądzilem najwyżej pół godzinną, podróż. Akcja miała wyglądać w ten sposób, że pojadę jednym darmowym autobusem do Realu, ekspresowo kupię płytkę i szybko wrócę na autobus powrotny do domu. Już na początku zaczęły się jednak niespodzianki - bus spóźnił się w około 20 minut, a ja mokłem, stojąc w listopadowym deszczu... Po szczęśliwym dotarciu na miejsce, od razu rzuciłem się do Media Markt w poszukiwaniu płyty... Jakież było moje rozczarowanie gdy żadnej nie znalazłem! :( Wydało mi się to co najmniej dziwne, że akurat w zabrzańskim MM nie ma takiej płyty, a w każdym innym (z tego co wyczytałem na forum) płyta jest... Postanowiłem spytać się "WTF?!" któregoś z "czerwonych"... Szukam jakiegoś ludzia pomiędzy stoiskami... i j**! Wpadłem akurat na takiego którego znam i nie lubię delikatnie mówiąc, oczywiście z wzajemnością :D Taki brodaty koleś, który zawsze miał ze mną jakieś problemy, a to nie chciał mi płyty do słuchania rozfoliować, a to gdy przechodził obok mnie "przypadkiem" uderzył mnie barkiem, itd... Być może wzięło się to min stąd, bo kiedyś po pijaku chciałem mu zrobić coś nie przyjemnego, ale mniejsza z tym xD Wracając do wątku głownego - spytałem się go grzeczniutko "przepraszam, jest nowe Guns N' Roses"?" On prawie nie zwolnił, ledwo na mnie spojrzał i burknął "Co?", więc powtorzyłem pytanie tym razem troszkę niższym głosem :P On na to - "Nie ma, nie wiem kiedy będzie". Wyobraźcie sobie moją minę.... Załamany wyszedłem z Media Markt i poszedłem w stronę Empiku (zaraz obok). Miła pani poinformowała mnie, że płyta będzie u nich z poślizgiem kilkudniowym... Super. Spojrzałem na zegarek - autobus już dawno odjechał, następny dopiero za godzinę. Snułem się jak zbity pies w tę i z powrotem, klnąc w myślach i słuchając muzyki na słuchawkach. Po jakimś czasie zdecydowałem, że przejdę się jeszcze raz do Media Markt poogladać inne płyty, jakieś DVD i tak dalej. Tak też się stało, krążyłem sobie między regałami przeglądając różne ciekawe pozycje przez jakiś czas. Trochę to trwało i gdy zostało mi już tylko 10 minut do autobusu postanowiłem pójść na przystanek. Mijam różne stoiska idąc już praktycznie w kierunku wyjścia i... kątem oka zauważam na półce około 20 płyt z charakterystycznym rowerem!!!  :o  :o  :o Nie mogłem w to uwierzyć! Szybko chwyciłem album w ręce sprawdzając czy rzeczywiście jest prawdziwy (bałem się już halucynacji  :P ). W tym czasie w słuchawkach rozbrzmiewał szatański utwór pod tytułem "Garden of Eden" wiadomo kogo :P Po maxymalnej, choć tylko chwilowej, czystej ekscytacji maxymalnie wzrosło mi ciśnienie, gdy sobie pomyślałem jak jakiś palant chciał mnie wykiwać... Jebany brodacz! Chwyciłem CD i zacząłem go szukać z zamiarem wsadzenia mu tej płyty w gardziel lub przynajmniej zaczęcia ostrej konfrontacji słownej... Byłem praktycznie pewien, że to właśnie on chwile po moim pytaniu rozłozył własnoręcznie płytki na stoisku  ;] Niestety (albo stety?), nie znalazłem go. Udałem się do kasy, zapłacilem i pojechalem do domu słuchać albumu hahhaha... Nieźle co?  :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 12:17:21 am wysłana przez Marko »

Offline Kempes

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +12
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 22, 2008, 02:00:27 am »
0
A ja się tylko nawkurwiałem dzisiaj :D

Byłem w trzech Empicach...wszystkie mają przykazane wystawić w sobote, w Saturnie w Złotych to samo...w Trafficu byłem a tam...była w czwartek ale już wyprzedana - czyli k***a Polska Premiera plyty na 21 listopada a można ją dostać w każdy poboczny dzień oprócz tego przeklętego 21 listopada.

Ale cóż, tą jedną noc jeszcze wytrzymam...

ps. Czy ktoś natknął się już na SPRAWDZONY torrent z płytką ?
Chciałbym sobie do mp3 wrzucić ect a jak wiadomo większość to przeciekowe składaki - jakby była dobra,powiadomiona dusza to na priv prosze  :wub:
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 02:02:57 am wysłana przez Kempes »
'' Nice Boys don't play Rock n' Roll ... ''

Offline Daktyll

• Right Next Door To Hell
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 22, 2008, 02:09:14 am »
0
Ja też zajrzałem do empiku, spytałem kolesia o płytkę - powiedział ze jeszcze nie przyszła paczka czy paczki i dopiero jutro czy nawet pojutrze:) Ale myślę ze jutro będzie,a jeśli nie to solidaryzuje się ze światową premiera:P Aha i nie zamierzam nic ściągać o nie!

ps. W sieciach torrent aż roi się od TRUE wersji albumu:)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 02:11:31 am wysłana przez Daktyll »

Offline Kempes

« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 22, 2008, 02:34:24 am »
0
Faktycznie...płyta się ''zsysła'' w 25 minut ...

ps. Mimo, że się nawkurzałem, że dziś nie kupiłem to jednak ta informacja w tym Trafficu iż wszystko sprzedali w 24 godziny napawa optymizmem, mam nadzieje, że liczby przemówią same za siebie, a nóż będzie to maleńki argumencik który podwyższy procent prawdopodobieństwa kolejnego koncertu w Polsce. W każdym razie ja sobie nie wyobrażam innej opcji  :radocha:

Offline Daktyll

• Right Next Door To Hell
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 22, 2008, 02:39:37 am »
0
Mogłem gościowi powiedzieć, żeby zamówili co najmniej potrójną ilość płyt i przygotowali się na OBLEZENIE!  Bo to chyba jedyne miejsce w moim mieście gdzie można dostać Chinese

Offline Kempes

« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 22, 2008, 02:53:35 am »
0
Swoją drogą nie rozumiem polityki Empicu - co prawda zapotrzebowanie na album jest gigantyczne ale mimo wszystko przesuwając wydanie o jeden dzień narażają sie tym, że pierwsza największa fala wykupiła wszędzie indziej gdzie to było możliwe. Gdyby dzisiaj walnęli kilkadziesiąt tysięcy płyt - do poniedziałku mogło by wszystko pójść.

Offline vitia

• Uploaderzy
  • Paradise City
  • Nałogowy Współwłaściciel
  • Respect: +11
    • wartburgowo
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 22, 2008, 10:55:42 am »
0
Vitia własnie kupił w Media Markt w Chorzowie za 29,99  :radocha:

Byłem tam już wcześniej kilka razy w przeciągu tygodnia, pytałem czy czasem nie ma już, czy będą różne wydania itp. Dzięki temu po moim przyjściu do mm, gostek z dłuższymi harami (pozdro :)) już z daleka do mnie: -Po "Gansów"? -No jak nie, jak tak :)

No i mamy wreszcie. Choć do mnie to nadal do końca nie dociera...
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 10:57:20 am wysłana przez vitia »

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 22, 2008, 11:05:48 am »
0
Swoją drogą nie rozumiem polityki Empicu - co prawda zapotrzebowanie na album jest gigantyczne ale mimo wszystko przesuwając wydanie o jeden dzień narażają sie tym, że pierwsza największa fala wykupiła wszędzie indziej gdzie to było możliwe. Gdyby dzisiaj walnęli kilkadziesiąt tysięcy płyt - do poniedziałku mogło by wszystko pójść.

tiaa... w Płocku są 2 Empiki, w żadnym ChD nie ma, a Empik to jedyne miejsce gdzie można kupić jakiekolwiek albumy  ;]

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 22, 2008, 11:10:08 am »
0
-Po "Gansów"? -No jak nie, jak tak :)

Hehe, dobre :)