Murray Engleheart jest jednym z najbardziej poważanych w Australii pisarzy zajmujących się muzyką (pisze na jej temat od ponad ćwierćwiecza), tudzież prawdziwym ekspertem, gdy idzie o AC/DC.
W tych dniach wypowiedział się na swoim profilu na Facebooku na temat Axla Rose’a i zespołu Younga. Napisał:
„Nazwijcie to spekulacjami, ale powiedziałem to kiedyś i powiem znowu: AC/DC będzie kontynuować występy z Axlem na wokalu. Wyda też nowy album i wyruszy w trasę. Posunięcie Angusa okazało się ogromnym sukcesem i położyło fundamenty pod przyszłe dokonania”.
W roku 2006 Engleheart wydał książkę pt.
AC/DC Maximum Rock and Roll: The Ultimate Story of the World’s Greatest Rock and Roll Band, a w 2010 -
Blood, Sweat and Beers: Oz Rock from the Aztecs to Rose Tattoo.
Na początku 2016 Brian Johnson wycofał się z AC/DC z powodu problemów z słuchem. Jego miejsce zajął lider Guns N’ Roses. W udzielonym niedawno „The Sunday Times” wywiadzie Johnson opowiedział o swoich problemach:
„Na scenie miałem coraz większe problemy ze słyszeniem gitar i właściwie śpiewałem z pamięci. A nie jestem typem człowieka, który lubiłby oszukiwać”.
Podesłał:
@Hubik Źródło:
https://www.alternativenation.net/axl-rose-reportedly-has-new-album-planned-with-surprising-band/