Maj 25, 2012, 11:24:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Jeśli posiadasz konto e-mail na WWW.WP.PL (Wirtualna Polska) - zalecamy zmianę adresu e-mail na znajdujący się na innym serwerze. Serwery wp.pl nie przepuszczają e-maili z forum, prawdopodobnie spowodowane jest to przez zabezpieczenia antyspamowe portalu Wirtualna Polska.

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowa płyta VR - lipiec 2007 (Przeczytany 19502 razy)
bizkit
Atittude

Ť Odpowiedz #135 : Lipiec 21, 2007, 11:59:52 ť
0

Jako, że nie stać mnie na zbyt poważne recenzowanie płyty, to tylko dwie uwagi.
Nie wnikałem za bardzo w zawartość tekstową piosenek, ale jeśli w The last fight chodzi o drugs, to bardzo podoba mi sie poczucie humoru Scotta (bo jego podejrzewam o to) z minuty 3:09. Jesli nie o to.....to i tak sobie to tak tłumaczę:D
No i komentarz mojej 9cio letniej córy chrzestnej. Bardzo była ciekawa co mam w słuchawkach. "Wujek....daj posłuchać.....czego słuchasz? rock?" No to dałem. Akurat leciał Gravedancer. Jaki zawód na twarzy dziecka... I ten tekst "to jeeeeeeeeest rooooooooooock?" Dobrze, ze leżałem.Cheesy
CHyba za bardzo się Zakka nasłuchała ostatnimi czasy:D

Slasher_McKagan
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #136 : Lipiec 22, 2007, 03:51:35 ť
0

no właśnie, dla dzieci ten album to z pewnością rozczarowanie

well I jumped into the river too many times to make it home

Simon W.
Nowicjusz
*

Ť Odpowiedz #137 : Lipiec 22, 2007, 10:48:36 ť
0

To teraz ja:

Let it roll - 5/6 - idealny na początek płyty lub koncertu
She Mine - 4/6 - kiepski refren, fajny riff
Get Out The Door - 6/6 - najlepszy kawałek!!!
She Builds Quick Machines - 5/6 - coraz bardziej mi się podoba - najbardziej ten potężny riff
Last Fight - 6/6 - to bedzie hicior!
Pills Demons Etc - 4/6 - takie se
American Man - 4/6 - jak wyżej
Mary Mary - 5/6 - fajne rytmy
Just Sixteen - 5/6 - prawdziwy rock&roll
Can't Get It Out Of My Head - 4/6 - nie znałem tej piosenki w wykonaniu ELO - może być
For A Brother - 3/6 zapchajdziura
Spay - 3/6 - słabe ale da się przeżyć
Gravedancer - 3/6 - jakies to takie nijakie - nie wiem o co chodzi
Don't Drop That Dime - 5/6 sympatyczna piosenka

Generalnie płyta super - bardziej równa niz poprzednia. Najbardziej cenię w chłopakach to, że nie poszli na łatwiznę - czyli np. nie wzieli do wokalu jakiegoś Bacha i nie jeżdzą po świecie grając kawałki z AFD (jak inni byli członkowie GNR). Postanowili zbudować nowy zespół i to się im udało.
VIVA LIBERTAD MOTHERF***ERS!!!
 Grin

Kirzen
Paradise City

Ť Odpowiedz #138 : Lipiec 23, 2007, 02:30:57 ť
0

Let it roll - świetne rozpoczęcie albumu, iście rock & rollowy kawałek, fajne solo. Podoba mi się pogłos w głosie Scotta. - 9/10

She Mine - strasznie dziwny utwór, trochę jakby nagrany na siłę, bez pomysłu. Gdzieś o 2:15min zaczyna się jednak podobać - 6+/10

Get Out The Door - czadowy song, energię jaka bije od tych dźwięków nie sposób opisać. Pomysłowe użycie Talk boxa do solówki (Get Out The Door yeah Smiley) -10/10

She Builds Quick Machines - pierwszy utwór z nowej płyty jakie dano było mi słyszeć. Początkowo nie przemawiał do mnie i nie mogłem zrozumieć dlaczego jest singlem. Teraz się to trochę zmieniło. Ciekawy riff, zwolnienie no i ta solówka. - 8+/10

Last Fight - od samego początku twierdziłem, że będzie to hit i zdania nie zmienię. Nie potrafię opisać co sprawia, że kocham ten numer, najlepszy zresztą na całej płycie - 10/10

Pills Demons Etc - średni utwór, trochę taki wypełniacz, nie mniej refren da się lubić  - 7/10

American Man - tu już dużo lepiej, częste zmiany tempa. . Podczas zwolnienia fajne dźwięki w tle się przewijają. Generalnie udana piosenka z przyzwoitą solówką, jedną z lepszych na płycie.- 8/10

Mary Mary - Kolejny mój kandydat do najlepszego utworu na płycie. gdy pierwszy raz przesłuchałem naszła mnie myśl, że podczas zwrotek słucham Sex Pistols Smiley. Brzmienie tych gitar jest niesamowite. Szkoda tylko, że refren nie dotrzymuje kroku zwrotkom. 9+/10

Just Sixteen - Czad, czad ,czad i jeszcze raz czad. powtórzę moją opinię, iż jest to jedna z najlepszych rzeczy z muzyce w ostatnich 10 latach. Zajebisty riff, fantastyczny refren no i solówka na zakończenie wbija w fotel .- 10/10

Can't Get It Out Of My Head - cover, torba dodać bardzo udany. Fajne brzmienie całej kapeli - 8/10

For A Brother - velvetowski riff na wstępie Cheesy. Niezły głos scotta szczególnie w refrenie.- 7+/10

Spay - taki punkowy utwór, nie przemawia do mnie refren ale solo całkiem udane - 7/10

Gravedancer - tym razem spokojny utwór, przyjemny tekst. Kaczka dominuje w brzemieniu gitar. Czuć odrobinę psychodelii. Szkoda, że Scott zagłusza końcową solówkę - 9/10

Don't Drop That Dime - Jajcarski utwór w stylu country. Ktoś napisał, że to takie Used to Love Her w wykonaniu Velvetow, ciężko się z tym nie zgodzić. Jeden z lepszych utworów na płycie. Ilekroć słyszę błagalny głos Scotta "Don't Drop That Dime' pojawia się uśmiech na mych licach Grin, no i To Jodłowanie na koniec - 9/10

Messages - nie potrafię zrozumieć, czemu ale to czemu nie ma go na wersji płytowej. Nieziemska gitara Slasha, który bawi się z regulacją głośności, smutny i trochę przygnębiający tekst. Fantastyczna aranżacja, cóż więcej dodawać - 10/10

Podsumowując, bardzo dobry rock&rollowy album, w mojej opinii lepszy niż debiut. Cały zespół odwalił super robotę. Podczas słuchania aż chce się wdepnąć gaz do dechy i pojechać gdzieś przed siebie zostawiając wszystkie problemy. Dobrze, ze w tych ciemnych czasach powstaje taka muzyka, muzyka, którą można słuchać bez końca Cheesy.

Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar

" sonic reducer "

Ť Odpowiedz #139 : Sierpień 29, 2007, 07:32:42 ť
0

http://www.projo.com/music/content/artsun-CDs-729_07-29-07_TG6H6I4.dd190e.html jedna z recenzji albumu

Byłbym wdzięczny,jakby ktoś poświęcił chwilę na przetłumaczenie Smiley
No nikt się nie znalazł Wink Nieważne.

Przyszło mi do głowy,że można by ożywić ten temat. Płyta wyszła w sierpniu,teraz mamy prawie wrzesień. Czy Wasze odczucia co do albumu zmieniły sie w jakikolwiek sposób? Czy ocena albumu pozostaje taka sama?
Jeśli ktoś jeszcze nie kupił płyty może za jedyne 129,95 zł zaopatrzyć się w japońską wersję: http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=1130145&oknrt=1130145

Canis_Luna's  toxic twin brother !

"Życie jest cholernie zbyt krótkie,żeby wściekać się na to,czego nie masz,ciesz się tym,co masz." - Ron Thal "

" Bo Rybnik chciał  "  Slither

http://polakpotrafi.pl/projekt/flaga-na-koncert !!!

Zqyx: Za kogo Ty mnie masz?Sad Myszowata: Za pozbawionego wszelkich uczuć brutala!

Lubię to Tongue

Kirzen
Paradise City

Ť Odpowiedz #140 : Sierpień 30, 2007, 07:26:21 ť
0

Hmmm, od tego czasu bardziej, zaczęło mi się podobać She Builds Quick Machines i She Mine, natomiast przy słuchaniu, omijam For a Brother i Spay.

Wojo
Atittude

Ť Odpowiedz #141 : Wrzesień 01, 2007, 03:40:22 ť
0

Let it roll - fajne
She Mine -  do dupy
Get Out The Door -  jak wyżej
She Builds Quick Machines - fajne
Last Fight - fajne
Pills Demons Etc -  beznadzieja
American Man - niezłe
Mary Mary - niezłe
Just Sixteen - niezłe
Can't Get It Out Of My Head - kapitalne
For A Brother - słabe
Spay - niezłe
Gravedancer - fajne
Don't Drop That Dime - świetne

do oficjalnego NTSowskieego Fan Clubu Ewy Farny należą:

Wojo
Mafi
Gloomy
Kurczak
Slither
Pyra
Grzegorz, lat 19
The Wlo

can't control the paranoia

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Viper
Atittude

Ť Odpowiedz #142 : Wrzesień 11, 2007, 11:54:19 ť
0

Dla mnie ta płyta od góry do dołu jest rewelacyjna  Roll Eyes Ale swoich faworytów oczywiście mam : Get Out The Door, Gravedancer, Last Fight i Mary Mary - hiciory ;]

Mam ochote na chińskie Tongue

Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar

" sonic reducer "

Ť Odpowiedz #143 : Październik 03, 2007, 08:07:48 ť
0

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1191257210498&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull miażdżąca recenzja Libertad. Autor ocenia,że najlepiej wypadł cover,bo był jedyną dobrą piosenką na płycie. Reszta to standartowy rn'r,może z wyjątkiem Mary Mary,Last Fight i American Man.

"Życie jest cholernie zbyt krótkie,żeby wściekać się na to,czego nie masz,ciesz się tym,co masz." - Ron Thal "

Zqyx: Za kogo Ty mnie masz?Sad Myszowata: Za pozbawionego wszelkich uczuć brutala!

Lubię to Tongue

DrDrei
Scraped

one more step to go

Ť Odpowiedz #144 : Październik 03, 2007, 12:57:08 ť
0

absolutnie zgadzam sie z autorem - rzucilbym inne tytuly piosenek ale wydzwiek mojej oceny Libertad
jest ten sam

GUNS AND ROSES

la banda mas peligrosa del planeta

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Queen of Sorrow
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #145 : Październik 06, 2007, 01:56:36 ť
0

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1191257210498&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull miażdżąca recenzja Libertad. Autor ocenia,że najlepiej wypadł cover,bo był jedyną dobrą piosenką na płycie. Reszta to standartowy rn'r,może z wyjątkiem Mary Mary,Last Fight i American Man.

Recenzja Axla incognito? Cheesy To by wiele tłumaczyło Wink
Właśnie cover ELO jest jedynym słabym punktem tej płyty, nie wiem dlaczego to zagrali, ale kto ich tam zrozumie Wink

as water spins in circles twice
spiders, snakes and the little mice
get twisted around and tumble down
when Nature calls we all shall drown

Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar

" sonic reducer "

Ť Odpowiedz #146 : Październik 06, 2007, 02:40:43 ť
0

Recenzja Axla incognito? Cheesy To by wiele tłumaczyło Wink
Właśnie cover ELO jest jedynym słabym punktem tej płyty, nie wiem dlaczego to zagrali, ale kto ich tam zrozumie Wink

Raczej nie Axla,bo różnie pisano o tej płycie. Chociaż mogła być sponsorowana Wink W jednym z wywiadów ( jest gdzieś w newsach) Slash mówił,że nagranie covera ELO zaproponował im Brendan O'Brien producent. Slash nie był przekonany,ale ostatecznie zdecydowali się nagrać. Swoją drogą cover,jak cover,ani dobry,ani zły Smiley

Lubię to Tongue

Queen of Sorrow
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #147 : Październik 06, 2007, 02:44:52 ť
0

Smutne, że pozwalają sobie narzucać, co mają grać Wink Jedynym prawdziwym artystą jest Axl Cheesy

Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar

" sonic reducer "

Ť Odpowiedz #148 : Październik 06, 2007, 02:48:28 ť
0

Smutne, że pozwalają sobie narzucać, co mają grać Wink Jedynym prawdziwym artystą jest Axl Cheesy

Axlowi przecież parę lat temu płytę wycofano Wink Narzucanie? Niekoniecznie,po prostu propozycja. Biedny Slash,tak się marnować w VR Cheesy Solówek mu nie pozwalają grać Cheesy

Lubię to Tongue

Queen of Sorrow
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #149 : Październik 06, 2007, 02:52:13 ť
0

Nie, Axl jest wolny i wyda płytę kiedy zechce - pewnie złośliwiec zrobi to celowo za 10 lat Cheesy
A gdyby Slash miał grać tak fatalne solówki jak np. Kirk Hammett? Może dobrze, że ich nie gra? Wink

Strony: 1 ... 8 9 [10] 11 Do góry
  Drukuj  

Skocz do:

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top