Maj 26, 2012, 12:04:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Płyta z coverami Scotta Weilanda -> http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=9189.0

Strony: 1 ... 47 48 [49] 50 51 Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 'Slash' - nasze opinie i recenzje (Przeczytany 62597 razy)
Kangel
Right Next Door To Hell

Ť Odpowiedz #720 : Lipiec 10, 2010, 04:59:14 ť
0

Slesherr, żaden, chyba musiało mi się przywidzieć :>

Rock n' rollowa ars moriendi | "Dziewczyno, dziewczyno, zamień cnotę na wino!" Cheesy

Slashowa
Paradise City

` welcome to the fuckin' jungle ..

Ť Odpowiedz #721 : Sierpień 11, 2010, 08:22:55 ť
0

Ta płyta jest just amazing ! Dawno tak dobrej płyty nie słyszałam. I nie mówię tego ze względu na moją miłość do Slasha Smiley Ghost, Back From Cali, Beautiful Dangerous, Gotten, Doctor Alibi, Crucify The Dead to są po prostu mistrzowskie utwory. W sumie możnaby wymienić całą płytę nazywając każdy utwór z osobna oraz wszystkie razem czymś niesamowitym. Ta płyta to naprawdę miłe zaskoczenie i wiara w to, że świat nie jest opanowany przez Justina Biebera i Miley Cyrus.
A propos tej nowej płyty, Slasherr rzucił w newsach teledysk do Back From Cali. Jak dla mnie piosenka jest super, ale ciekawszy teledysk jest do By The Sword .. a Wy co myślicie o obydwóch tych teledyskach ? Smiley

What the fuck?

slasherr
Newsman
Better

Ť Odpowiedz #722 : Sierpień 12, 2010, 12:29:06 ť
0

Mi bardziej podoba się koncertowy teledysk do Back Form Cali, choć i tak nie oddaje atmosfery, jaka panuje na żywo. A By The Sword takie przeciętne Wink

Akustyczne Sweet Child i Back From Cali pojawiły się na wydaniu 'deluxe'
<a href="http://www.youtube.com/v/_bks95OpMgQ&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/_bks95OpMgQ&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/yEw4cVZSNds&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yEw4cVZSNds&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

www.facebook.com/slasherr.videos - nieoficjalne klipy Guns N' Roses

lamihha
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #723 : Sierpień 12, 2010, 06:30:12 ť
0

bardzo spoko wersje.. tylko za wolne  :vampire:
nie ma nic ponad surowe lies jeśli chodzi o unplugged  Cool
ale szacunek za kolejne wersje do słuchania.. jakby to samo nagrać w brzmieniu z 1988? a może to kwestia odpowiednich dragów  Tongue  Wink
a nawiązując do klipów - ja też wolę cali (choć piosenkę jak najbardziej by the sword) - jest power, w klipie do by the sword brakuje sensu  Tongue

owsik
magister guns n'roses
Garden Of Eden

Ť Odpowiedz #724 : Sierpień 13, 2010, 11:28:52 ť
0

No te akustyczne wersje to fajna rzecz. No i solo do SCOM nawet fajnie zagrane. Lubię jak ktoś wypuszcza takie smaczki dla fanów.

AC/DC, 17.03.2009 YEAH !!!
MOTORHEAD, 4.07.2009 YEAH !!!
AEROSMITH, 1.07.2010 YEAH !!!
ELTON JOHN, 7.07.2012 ...

TheWlo
Paradise City

=K=

Ť Odpowiedz #725 : Sierpień 16, 2010, 11:47:32 ť
0

Obie wersje akustyczne są cacy. Back From Cali nadaje się na akustyki. Sweet Child też, ale jak dla mnie jest za spokojne. Mimo to, dla mnie bomba.

a Wy co myślicie o obydwóch tych teledyskach ? Smiley

Oba teledyski są spoko, bo przynajmniej coś się dzieje. Moim zdaniem lepszy klip jest do Back From Cali, bo składa się z fragmentów koncertów, co jest bardzo ciekawe. Choć tak jak napisał Slaherr, to nie to samo co na żywo Wink A By The Sword ma bardzo prosty klip, 99% zajmuje "impreza" pod ziemią.

Abi.
Right Next Door To Hell

Ť Odpowiedz #726 : Sierpień 17, 2010, 07:57:44 ť
0

Zawsze podobają mi się takie akustyczne wersje piosenek. Z tych dwóch zdecydowanie faworytem jest dla mnie „Back From Cali”, w SCOM najbardziej podoba mi się intro, chociaż solo też jest ciekawe  Smiley  Miło się takich rzeczy słucha  Wink

Life's a bitch and then you die.

Slashowa
Paradise City

Ť Odpowiedz #727 : Wrzesień 02, 2010, 09:54:59 ť
0

Ja również pozytywnie oceniam te dwie wersje. ;d bardzo lubię takie 'poboczne' materiały podziwiać i cieszę się, że ten cudowny wynalazek jakim jest internet, mi to umożliwia. Wink Bardziej przypasowało mi 'back from cali' ale solówka w SCOM bardzo ciekawie zinterpretowana. ;d w ogóle lubię jak riffy czy solówki GnR gra Slasha na akustycznej Wink

What the fuck?

pompon
Zasłużeni
Atittude

Ť Odpowiedz #728 : Październik 16, 2010, 10:46:28 ť
0

Chciałem dodać do newsów, ale nie mogłem dokopać się do tematu.
Jak widać Slash nie tylko grał  i gra w wielu zespołach, tworzy muzę do gier,zajmuje się horrorami itd itd
http://www.sportfan.pl/artykul/20927/czego-to-w-usa-nie-wymysla-hymn-wykonal

gloomy
Better

Ť Odpowiedz #729 : Październik 16, 2010, 01:18:16 ť
0

Pompon było już o tym Smiley

http://lp3.polskieradio.pl/utwor/artykul10818,3699_AUTYSTYCZNY.aspx

"A wcale że nie, bo miłość to nie uzależnienie, więc niezależności nie tracę.
No i miłość to wolność, więc wolności nie tracę, a wręcz zyskuję!" - Knife

pompon
Zasłużeni
Atittude

Ť Odpowiedz #730 : Październik 17, 2010, 12:04:25 ť
0

Kod:
Pompon było już o tym
Facepalm
no cóż, to szukam dalej Smiley

lamihha
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #731 : Listopad 10, 2010, 09:33:24 ť
0

dotarła dziś do mnie edycja deluxe  :radocha:
6 dni z amazon.. nieźle  Cool

pudełko tekturowe, w środku książeczka (ta sama co w wersji z classic rock), 3 płyty (2xcd + dvd - nie opisuję bo wszyscy wiedzą), kostka - fajna, dużo ciekawsza niż te z classic rocka, i kupon z kodem do fanwalla
niestety nie ma chains and shackles  rolleyes
poza tym - zajebiście  Cheesy

Jawhowe
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #732 : Listopad 10, 2010, 09:57:50 ť
0

Zazdroszczę ci, że masz tyle kasy aby kupić dwie specjalne edycje tej samej płyty Smiley

I'm sick to death of people saying we've made 11 albums that sounds exactly the same, infact, we've made 12 albums that sounds exactly the same  - Angus Young

Slashowa
Paradise City

Ť Odpowiedz #733 : Styczeń 29, 2011, 11:33:39 ť
0

No niby stary, ale że mnie tu jeszcze nie było to napiszę Wink
Ogólnie według mnie płyta jest świetna, gniecie, wbija, kopie i wysadza na koniec Wink
1. Ghost - jak dla mnie super utwór, intro gniecie, świetny wokal Ian'a. Wink
2. Crucify The Dead - bardzo mi się podoba, natomiast nie do końca spodziewałam się takiego utworu z Ozzy'm, myślałam o czymś bardziej hard
3. Beautiful Dangerous - no tu jest jeden z najlepszych utworów jak dla mnie, i jak patrzę na BEP to mi żal się robi, że się Fergie w takim czymś marnuje, a jako rockowa wokalistka zarabiałaby krocie, bo głos nieprzeciętny
4. Back From Cali - zajeebista piosenka, tu nic bym nie zmieniła, jest super, a że uwielbiam Myles'a i jego wokal to po prostu jak najbardziej na tak jestem
5. Promise - Chris Cornell to dobry wokalista, słucham Soundgarden, aczkolwiek ten utwór mnie nie zachwycił, nie jest zły, ale nie powala
6. By The Sword - najlepszy utwór z płyty jak dla mnie, riff super, teledysk fajny, Stockdale daje czadu, solówka fajna, no po prostu super Smiley
7. Gotten - ballada świetna na wieczór w towarzystwie słuchawek, Adam Levine to świetny wokalista, nawet w tym swoim Maroon 5, które bardzo lubię, solo takie sobie przyjemne, ogólne wrażenie pozytywne
8. Doctor Alibi - Lemmy daje!! tak tak tak, nareszcie kop i mamy trochę rocka. Z resztą Lemmy feat. Slash = to mówi samo za siebie.
9. Watch This - średnio przepadam za tym utworem, aczkolwiek kawał dobrej roboty, kompozycja jak najbardziej udana
10. I Hold On - Kid Rock jest super, piosenka jest fajna, ale nie powala
11. Nothing To Say - nie jest źle, wokal fajny, ogólnie dobrze
12. Starlight - no i tu Myles daje radę, jego wokal tu super brzmi, no ogólnie świetna piosenka
13. Saint Is A Sinner Too - no i taki klimat odpowiada!! Utwór jeden z najlepszych, zdecydowanie świetnie
14. We're All Gonna Die - i na zamknięcie płyty Iggy Pop, tekst taki sobie, ale fajnie wykonany i tak nie razi, ogólnie dobrze.

cóż mogę rzec na koniec ? ogólnie płyta jest niesamowita, tylko mało Slasha, baardzo mało . przykrótkie solówki momentami . ale jeśli planuje kolejną solową płytę to miejmy nadzieję, że będzie się mocniej udzielał Wink
ocena 10/10 , pomimo kilku słabostek i tak ją uwielbiam .

What the fuck?

gloomy
Better

Ť Odpowiedz #734 : Styczeń 30, 2011, 12:01:48 ť
0

Ło, mnie też tu nie było Tongue
Na początku płytką bylem zachwycony, później mi przeszło i jest tylko kilka kawałków które mi pasują, a inne już wywaliłem z playlisty na komórce Tongue

1. Ghost - fajne, dobry riff, dopiero teraz się dowiedziałem że tam Izzy gra Tongue
2. Crucify The Dead - Ozzy  :vampire: na dodatek tekst dotyczący rozejscia się Gunsów... może być Wink
3. Beautiful Dangerous - tego kawałka się obawiałem, ale Fergie pokazała że ma rockową moc w głosie. Fajnie chodzi ten kawałek jeśli chodzi Tongue o rytm Smiley
4. Back From Cali - jeden z faworytow na płycie. Super gitarka i pasujący wokal Mylesa
5. Promise - baaaaaaaaardzo średnie jak dla mnie, mimo że Kryśkę Kornela raczej lubię, to tu mi nie przypasował
6. By The Sword - przejadło mi się Tongue ale generalnie bardzo fajna piosenka, dobre solo ze zmianą tempa. Chciałbym tu usłyszeć Axla
7. Gotten - urzekł mnie tekst i ta gitarka... jedna z ładniejszych ballad jakie kiedykolwiek słyszałem
8. Dr Alibi - Lemmy  :vampire: walic to że niby plagiat, dobre to jest!
9. Watch This - czegoś tu brakuje...hmmm...tak! to wokal! i ciągle to samo grane, nie zachwyca mnie ten utwór
10. I Hold On - jak się włączy to niech już przeleci, nie zwracam uwagi na ten kawałek jakoś, ale z nóg nie zwala
11. Nothing To Say - nie podoba mi się stylistyka tego utworu, mało Slashowe. Wywaliłem
12. Starlight - tę piosenkę wywaliłem. nie lubię, po prostu odtrąca mnie ta piosenka od pierwszego zetknięcia się z płytą
13. Saint Is A Sinner Too - pierwsza piosenka która wpadła mi w ucho z tej płyty, po czym szybko przestała mi się podobac. również wywalona Tongue
14. We're all gonna die - prawdziwy tytuł Tongue podobnie jak z I Hold On, jak już się włączy to leci.

podsumowując - Slash na płycie ułożył kawalki 1-8 fajnie, z pominięciem 5, a od 9-14 gorzej Tongue

na gorąco dałbym pewnie 9,5/10, teraz dam 7/10
Ť Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2011, 12:03:54 wysłane przez gloomy ť Zapisane

http://lp3.polskieradio.pl/utwor/artykul10818,3699_AUTYSTYCZNY.aspx

"A wcale że nie, bo miłość to nie uzależnienie, więc niezależności nie tracę.
No i miłość to wolność, więc wolności nie tracę, a wręcz zyskuję!" - Knife

Strony: 1 ... 47 48 [49] 50 51 Do góry
  Drukuj  

Skocz do:

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top