@13adam12 nie narzekaj bo dostaniesz bana!
Nikt, nigdy nie dostał na NTS bana za narzekanie. Gdyby istniał ban za narzekanie, to np. ja powinienem opuścić NTS-a już ... 11 lat temu?
Natomiast za narzekanie w powiązaniu z brakiem kultury, zwłaszcza za personalne ataki na rozmówców - są konsekwencje.
Powiem, że od dawna śledzę to co piszecie, newsy itd. itp. I tak to czytałem i czytałem, aż postanowiłem się zalogować i zapytać o to czemu tak jojczycie na tą setliste, a co za tym idzie co w niej byście pozmieniali, żeby była tak świetnie i powalająca?
Cześć. Bardzo dobre pytanie
Myślę, że ilu ludzi, tyle odpowiedzi, dlatego odpowiem Ci tylko za siebie
1) Usunąłbym Seekera. Ok, wychodzi dobrze, jest dopasowany do obecnych możliwości Axla jak chyba jeden z niewielu kawałków, ale... to cover. Coverów Gunsi mają sporo, zdaje się, że wydali nawet płytę z coverami
, więc wolałbym usłyszeć jakikolwiek cover z tej płyty niż męczyć Seekera do końca świata. Poza tym wywalenie covera dałoby potencjalne miejsce na kawałek Gunsów, bo poza Seekerem i ( teraz ) Black Hole Sun trudno znaleźć kawałek, który mógłby wypaść z setu bez konsekwencji
Z tym, że BHS ma jeszcze ( dla mnie ) efekt świeżości, więc bym zostawił. Ogólnie to nudzi mnie niemiłosiernie KOHD i też bym chętnie wywalił, podobnie jak LALD, ale wiem, że mogę być w tej kwestii odoosobniony. Jeśli zaś chodzi o oczekiwania ludzi to, jak wspomniałem, ilu ludzi, tyle opinii. Jedni chcieliby więcej materiału z CHD, inni usunięcia tego materiału z setu itd. Powiedzmy sobie szczerze - większa rotacja setem na pewno wpłynęłaby na większe zainteresowanie fanów. Tyle, że łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić. Jeśli robiliśmy, nawet tu, na NTS, ankietę, jakie kawałki ludzie chcieliby usłyszeć, to większość wybierała to, co już jest w secie. A jak przychodzi do analizy seta to - łeeee, znowu to samo. I to jest dla mnie bardzo ciekawe zjawisko
Jednak, niezależnie od wszystkich różnic myślę, że największa grupa fanów czeka w secie Gunsów na nowy, oryginalny kawałek. I tak długo jak to oczekiwanie nie zostaje spełnione, tak długo jest niedosyt. Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy na NTS