Prawodpodobnie Angus Young zaczyna pracę nad albumem z Axlem Rose.
Przypomnijmy, że wokalista GNR zaoferował się zespołowi AC/DC by dokończyć trasę koncertową, po tym jak Brian Johnson musiał odpuścić występowanie z uwagi na postępującą utratę słuchu.
Wraz z upływem czasu pojawiały się informacje o dobrych relacjach między Axlem i Angusem, rzekomo muzycy wyrażali chęć by kontynuować współpracę. Wokalista zespołu Rose Tatto, Angry Anderson, potwierdza, że para obecnie tworzy wspólnie nowy materiał:
Rozmawiałem z Angusem rok temu, kiedy supportowaliśmy GNR i wystąpiliśmy razem w kilku piosenkach z nimi. Zapytałem co teraz zamierza robić. W odpowiedzi usłyszałem "Stary, robię nową płytę". Zapytałem kto w takim razie jest w zespole. Odpowiedział "Axl".Jak wynika z powyższej wypowiedzi, oraz z innych doniesień mediów, Axl ma pozostać na stanowisku frontmana AC/DC.
Mimo smutnej informacji o śmierci gitarzysty i założyciela AC/DC, Malcolma Younga, mimo odejściu Johnsona, mimo braku Phila Rudda i Cliffa Williamsa, Angry Anderson pociesza fanów, że niedługo będą mogli usłyszeć nową muzykę od australijskich muzyków.
To są właściwi ludzie, owszem to okropne, że już nigdy nie zobaczymy klasycznego, najpopularniejszego składu, ale ci ludzie którzy ich wspierali przez całą karierę - oni chcą usłyszeć nowe dźwięki!.
Jak napisał na Facebooku biograf AC/DC Murray Engleheart, "Mówcie co chcecie, ale jak mówiłem wcześniej: AC/DC będzie grać dalej z Axlem na wokalu - nowy album, koncerty. To, co było wielkim ryzykiem ze strony Angusa, przekształciło się w ogromny sukces, który dał podłoże na przyszłość."
Podesłał:
@Zqyx @naileajordan Opracowanie:
@gloomy @naileajordan Źródło:
http://www.nme.com/news/music/angus-young-writing-new-acdc-album-axl-rose-2270741