Maj 25, 2012, 01:44:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zachęcam do lektury bloga Zqyxa poświęconego działalności solowej członków Guns N' Roses: http://solo.gunsnroses.com.pl/

Strony: [1] Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Temple of the Dog (Przeczytany 418 razy)
Knoxville_JD
Nowicjusz
*

Said I`m mean machine,been drinkin gasoline...

Ť : Sierpień 07, 2007, 10:08:52 ť
0

Co sadzicie oo Temple of the Dog ??  Grupa została mi ostatnio polecona Smiley duzy minus dla mnie ze nigdy wczesniej o niej nie słyszałem
Jak dla mnie genialnie graja, absolutne cudo  Grin Zespoł  powstał z inicjatywy Chrisa Cornella -wokalisty Soundgarden  oraz muzyków zespołu Mother Love Bone
Szkoda tylko ze wyszła zaledwie  jedna płyta  Cry  Utwory Call Me A Dog oraz Say Hello 2 Heaven wymiataja  Smiley

moze jeszcze znajda sie jakies  grunge'owe grupy godne polecenia ???????  Wink

HEY, FUCKERS! SUCK ON GUNS N' FUCKIN' ROSES !

Hubik
Zasłużeni
Street of dreams

Edomaniak

Ť Odpowiedz #1 : Sierpień 07, 2007, 10:47:15 ť
0

Płyta wyszła tylko jedna, gdyż tak naprawdę nagrano ją po stracie ich bliskiego przyjaciela Andy'ego Wooda. Zresztą nie sprzedawała się w jakimś oszałamiającym nakładzie. Po wydaniu płyty przez Soundgarden "Badmotorfinger" oraz debiutu Pearl Jam, które odniosły spory sukces, wytwórnia sobie przypomniała o tym wydawnictwie i postanowiła dodatkowo się wzbogacić i zaczęła się promocja tego projektu.
Zespół jest dosyć ciekawy i naprawdę to fajna płytka jest. Kawałki do dzisiaj są grane (oczywiście niektóre tylko) przez Chrisa na koncertach. Pearl Jam wykonuje raczej tylko Hunger Strike.
Na ponowne występy pod szyldem Temple Of The Dog raczej się nie zanosi, nie mówiąc już o wydaniu drugiej płyty.

Co do innych zespołów tzw. nurtu grunge, to oprócz wymienionych już przeze mnie Soundgarden i Pearl Jam, polecam również Nirvanę, którą pewnie znasz, Alice In Chains, Mad Season. Możesz również sięgnąć do początków czyli: Green River, Mother Love Bone. Niektórzy jeszcze chyba zaliczali Sonic Youth czy Silverchair do tego nurtu. To na razie wszystko co przyszło mi do głowy w tym temacie.

Mary Jane
Right Next Door To Hell

ból największą rozkoszą

Ť Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2007, 07:29:55 ť
0

Zgadzam się z Hubikiem i dodatkowo polecam zespoły Screaming Trees, The Melvins, Dinosaur Jr., Mudhoney i Stone Temple Pilots oraz solowe płyty Jerrego Cantrell'a. Wink
A Temple Of The Dog to było najlepsze, co nagrał Chris Cornell, przepiękna muzyka, wspaniałe słowa. Oprócz Call Me A Dog, polecam też Four Walled World, Pushin Forward Back, czy Wooden Jesus. Na tej płycie nie ma słabych utworów.

Ciekawostka, utwór Alice In Chains "Would?" też jest o Andym Woodzie.

W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

Strony: [1] Do góry
  Drukuj  

Skocz do:

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top