Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
Witamy,
Go¶ć
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj się podaj±c nazwę użytkownika, hasło i długo¶ć sesji
Aktualno¶ci
: NighTrainLista Zaprasza:
www.apps.facebook.com/nightrainlista
Czat:
www.gunsnroses.com.pl/czat.php
Blog o projektach solowych:
www.solo.gunsnroses.com.pl
NighTrain Station Guns N' Roses
»
Inne
»
Inna muzyka
»
RUST - RusT'n'RolL !!!
Strony: [
1
]
2
3
...
6
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
W±tek: RUST - RusT'n'RolL !!! (Przeczytany 6119 razy)
0 użytkowników i 1 Go¶ć przegl±da ten w±tek.
krelke
Szara Eminencja / Wodopój...
Administrator
Scraped
!!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
RUST - RusT'n'RolL !!!
«
:
Marzec 21, 2009, 08:05:37 »
0
Zacznę od tego, iż jest to kapela mojego kumpla... głownie z LO xD Jedna imo, jak nie najlepsza kapela amatorska którą da się na myspace znaleść, koncerty grają WYJ*BANE W KOSMOS - czyt. świetne !!! Ostatnimi czasy można było ich usłyszeć w Lizard Kingu w Bydgoszczy oraz Poznaniu
a tutaj galeria z tego koncertu
http://www.flickr.com/photos/tomasz_marciniak/sets/72157615371684894/with/3358990587/
Trochę historii z myspace:
Zespól Rust powstal pod koniec 2000 roku po tym jak wokalista Michal 'Wave' Przybylski postanowil opuscic projekt w którym wówczas gral. Przy wspóltworzeniu skladu raczkujacego wówczas zespolu towarzyszy mu do dzisiaj gitarzysta i przyjaciel Szymon 'Simon' Szymkowiak. W poczatkowym stadium zespól nie mial nazwy. Czlonkowie zespolu spotykali sie na próbach opracowujac rózne standardowe covery z gatunku muzyki heavy metal. Podczas jednego ze spotkan po lekkich perturbacjach przyjeto nazwe Rust. Przez dlugie lata zespól ewoluowal. Muzycy nabierali obycia, a przede wszystkim ksztalcili sie i ulepszali swoje umiejetnosci. W tym czasie ewoluowala tez muzyka zespolu, z typowego galopujacego heavy metalu, przeksztalcila sie w solidnie brzmiacy, pelen energii hard rock wzmocniony nowoczesnym brzmieniem poparty bardzo dobrym warsztatem obecnych czlonków zespolu. W 2005 roku po dlugich, prawie rocznych poszukiwaniach gitarzysty do kapeli dolaczyl Piotr 'Trybeo' Trybusz, który w znacznym stopniu wplynal na obecne brzmienie kapeli, przy okazji tworzac zgrany duet z Simonem . W 2006 roku do zespolu dolaczyl Pawel Malinowski genialnie czujacy hard rockowe klimaty basista, a calosci dopelnil odwiecznie bladzacy w kregach Rust perkusista Andrzej 'Endriu' Kownacki. Dzieki tym zmianom powstal sklad przyjaciól, ludzi oddanych muzyce, wierzacych w siebie i w to co robia. W obecnym skladzie Rusci mocno skupili sie na stworzeniu wlasnego materialu i indywidualnego rust'n'rollowego brzmienia, co zaowocowalo nagraniem demo CD w 2007 roku. Rust zagrali kilka duzych i mniejszych koncertów, które za kazdym razem zgromadzily dosc liczna publicznosc. W 2007 roku dostali sie równiez do finalu rock'n'roll festiwal gdzie grali przed Maciejem Malenczukiem i Tsa w Swietochlowicach. W 2008 roku grali w finale RockoGO festiwal, a 27 wrzesnia 2008 roku zdobyli wyróznienie, poparte bardzo pozytywna opinia jury na VII Ogólnopolskim Festiwalu Muzyki Rockowej Zderzak organizowanym w Zgierzu. W czerwcu 2008 roku Rusci weszli do studia, by nagrac swój debiutancki album. Premiera plyty planowana jest na poczatek 2009 roku wraz z trasa promujaca debiutancki album.
http://www.myspace.com/rust_n_roll
Tam znajdziecie ich 3 kawałki z nagrywania demo
Ale mam dla Was coś więcej "świeższego" niż to co na myspace jest
-> Premiks utworu Honesty is bleeding z płyty która ukaże się w tym roku
http://www.mediafire.com/?mdzg3wbdn55
Jeśli komuś przypadło do gustu takie granie albo/i ma dobre chęci to prosiłbym na głosowanie na Rust na stronie:
http://browar-rock-festival.muzzo.pl/utwory,2
-> wystarczy kliknąć na ikonę z podniesionym palcem do góry
!
«
Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 08:20:07 wysłane przez krelke
»
Axl 0307
Welcome to the jungle
Wiadomo¶ci: 141
Odp: Rust - RusT'n'RolL!!! Przygotowania do wydania płyty oraz Pro¶ba o głosowanie :)
«
Odpowiedz #1 :
Marzec 21, 2009, 08:28:18 »
0
Ja mogę napisać tylko jedno. Wku... mnie to, że takie kapele pokroju feel, Virgin itd......................... maj± tak± popularno¶ć. Natomiast Rust graj±ca na wyższym poziomie pod względem każdego instrumentu a także zajebistego głosu jest kapel± amatorsk±. Trzeba tylko mieć nadzieję, ze to już niedługo potrwa:D Jeszcze jedno taki band wygrałby eurowizję beż żadnego problemu. A tak w ogóle to niech jad± chłopaki na zachód tam ich doceni±. I jak co¶ daj znać gdzie będzie można kupić płytę.
«
Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 08:36:03 wysłane przez Axl 0307
»
krelke
Administrator
Scraped
Odp: Rust - RusT'n'RolL!!! Przygotowania do wydania płyty oraz Pro¶ba o głosowanie :)
«
Odpowiedz #2 :
Marzec 21, 2009, 09:38:50 »
0
Oko
będę dawał znać o koncertach i płycie
Na chwilę obecn± wiem o planowanym koncercie w Poznaniu 29 kwietnia - Piwnica 21.
RocketQueen
Emerytowani moderatorzy
Better
Wiadomo¶ci: 2996
'Take me down to the Paradise City...take me home'
«
Odpowiedz #3 :
Marzec 22, 2009, 04:15:16 »
0
byłam na koncercie w poznańkim Lizardzie i wszystkim polecam :-) Bardzo fajna muzyka, mocny wokal i super gitary
oczywi¶cie zagłosuję ;>
nowy nr gg : 12071320
chevantonGNR
Atittude
«
Odpowiedz #4 :
Marzec 23, 2009, 07:11:03 »
0
bardzo dobra kapela, czuć moc w ich muzyce, a wokalista czasem przypomina nawet Dickinsona, szkoda tylko że w Polsce nikt nie chce promować takiej muzy
Wojtek
Atittude
Wiadomo¶ci: 1121
«
Odpowiedz #5 :
Marzec 23, 2009, 07:22:53 »
0
O karamba , jak na amatorsk± kapele to wokal konkrecik - kojarzy mi sie z M.Kiske z Helloweena , szkoda , że jakby nie Krelke to nigdy bym sie nie dowiedział o takim zespole ehh tak sie promuje "młodych zdolnych" w Naszej ukochanej Polsce
.. aha oczywi¶cie głos na plus oddałem
«
Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 07:25:46 wysłane przez Wojtek
»
KULT
No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!
krelke
Administrator
Scraped
«
Odpowiedz #6 :
Marzec 23, 2009, 08:33:24 »
0
Czasem na piosenkach innych kapel może Wam się przypadkiem nacisn±ć kciuk w dół
Powiem tak - Michu
zawsze był i chyba jest największym fanem Ironów jakiego znam...hehe sam Dickinson go już rozpoznaje po koncertach z tego co jeszcze w LO nawet opowiadał jak wracał z wypraw koncertowych itd
Więc wpływy Ironów na muzykę i wokal nie s± przypadkowe
Kapela ma już dobr± markę w Poznaniu z tego co wiem
wnioskuj±c po ilo¶ci ludzi przychodz±cych na koncerty i atmosfery na nich.
Zespół i Michu jest na tyle osob± wytrwale d±ż±c± do celu, że mogę Wam zagwarantować, że płyta się ukarze a i przy odrobinie szczę¶cia będzie o Nich gło¶no.
RocketQueen
Emerytowani moderatorzy
Better
Wiadomo¶ci: 2996
'Take me down to the Paradise City...take me home'
«
Odpowiedz #7 :
Marzec 24, 2009, 10:19:52 »
0
muszę przyznać że o wiele lepiej brzmi± na żywo :-)
nowy nr gg : 12071320
Undercover
Right Next Door To Hell
Odp: Rust - RusT'n'RolL!!! Przygotowania do wydania płyty oraz Pro¶ba o głosowan
«
Odpowiedz #8 :
Marzec 24, 2009, 11:01:12 »
0
Nie no kosmos! Super ! Kurde czekam na plytke !
---------------------------------------------------
GALERIA ;-)
http://gunsnroses.com.pl/forum/galeria-15/undercover/
rose84
One In A Million
Prosacówna Zeppelinka
«
Odpowiedz #9 :
Marzec 24, 2009, 11:37:54 »
0
Podchodze z duzym sceptycyzmem do tych wszystkich nowych zespolow, ktore wylaniaja sie jak grzyby po deszczu, a tak naprawde nie maja nawet pomyslu na jakas swoja muzyczna droge, ale ta kapela mnie OCZAROWALA
- po prostu przeczad
. Swietny wokal w polaczeniu z naprawde dobrym brzmieniem gitary prowadzacej, powoduje niesamowicie energetyczne doznania u chyba kazdego wielbiciela mocniejszego brzmienia. Niech ich ktos wypromuje, aby kolejny polski talent nie zdechl smiercia naturalna, grajac od czasu do czasu w jakichs malutkich klubach...szkoda by ich bylo
.
Wokalista ma drapieznie rockowy wokal, ktory mi sie bardzo podoba. Ponadto na uznanie zasluguje fakt, ze brzmia w "starym klimacie" kapel lat 70, 80
. Widac, ze nie chca byc na sile nowatorscy, a holduja temu, co mona nazwac kanonem muzyki hardrockowej - ogromny plus za to !!! Taki konserwatyzm w brzmieniu jest mi w dzisiejszej muzie potrzebny - SUPER !
Powodzenia
http://rose84.fotolog.pl/
Piotr T
Nowicjusz
Wiadomo¶ci: 1
«
Odpowiedz #10 :
Marzec 26, 2009, 01:14:52 »
0
Witam,
Jestem gitarzyst± zespołu Rust i chciałbym Wam w imieniu zespołu przede wszytkimn niesamowicie mocno podziękować za bardzo ciepłe słowa
Granie zawładnęło naszym życiem, i jeżeli nasza pasja jest w stanie sprawić komukolwiek przyjemno¶ć i zapewnić parę sympatycznych chwil, to nie można sobie wyobrazić szczę¶liwszych ludzi niż My - Ru¶ci :-)
Spotkało nas spore wyróżnienie, że jakby nie patrzeć fani jednego z największych zespołów w historii, życz± nam tak dobrze, cóż mogę dodać....:-) nasza przygoda z muzyk± leży w dużej mierze w rękach takich jak Wy - ludzi, którzy muzykę kochaj±. Tak więc prosimy o głosy, a przede wszystkim o to by¶cie chcieli nas słuchać i chcieli o nas mówić innym, a my odwdzięczymy się najlepszymi koncertami i muzyk± na jak± nas stać - tego możecie być pewni!!! :-)
Rust'n'RoLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maidenmaniax
Nowicjusz
Wiadomo¶ci: 1
«
Odpowiedz #11 :
Marzec 27, 2009, 12:21:33 »
0
RusT'n'RolL ludzie!!
Dzięki za wsparcie!!
To dzięki takim ludziom jak WY RusT może urosn±ć w siłę pomimo marnego polskiego rynku ]
yeeeeaaahhhhhhh!!
Zapraszamy na nasz myspace i na koncerty!!
www.myspace.com/rustspace
Pozdro!!
Michu
mkamelg
Atittude
I'm a small town white boy.
«
Odpowiedz #12 :
Marzec 27, 2009, 02:16:14 »
0
"a 27 wrzesnia 2008 roku zdobyli wyróznienie, poparte bardzo pozytywna opinia jury na VII Ogólnopolskim Festiwalu Muzyki Rockowej Zderzak organizowanym w Zgierzu"
Szkoda że tak póĽno o nich piszesz. Wtedy byłem tylko (i aż) na Closterkeller, jakbym wiedział to bym wpadł wcze¶niej na zespoły konkursowe i posłuchał na żywo.
Przesłuchałem to co jest na MySpace. Bardzo solidne granie. Fajnie byłoby usłyszeć wokalistę w kawałku Queensryche - Silent Lucidity - nie wiem, tak jako¶ mi się kojarzy...
«
Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 02:24:32 wysłane przez mkamelg
»
krelke
Administrator
Scraped
«
Odpowiedz #13 :
Marzec 28, 2009, 06:35:41 »
0
http://www.lodzstock.pl/index.php?option=com_djcatalog&view=showband&uid=543
Kolejne miejsce gdzie można wesprzeć RusT
(niestety wymagana jest rejestracja)
SSolid
Go¶ć
«
Odpowiedz #14 :
Marzec 28, 2009, 07:20:52 »
0
wokal przypomina mi tego typa z halloween. Nie cierpie helloween. Ale muzycznie w sumie ok, nie moja bajka,
Strony: [
1
]
2
3
...
6
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do: