Każdy chyba zgodzi się ze mną ze wybór najlepszego gitarzysty dla każdego z nas wiaze się z najlepszym w/g nas zespołem.
Bo co to znaczy najlepszy? ...najszybszy czy może najbardziej melodyjny , w jednym kawałku 10 różnych technik grania , czy może grającego monotonnie2 riffy wpadające w ucho i nie pozwalajace nam przestać je gwizdać.
Oczywiście znawcy , muzycy są watanie to ocenić który rzeczywiście jest najlepszy , ale uwierzcie mi raczej ich nie znacie .
Są fani Nirvany , którzy wskażą Kurta jako tego najlepszego , co oczywiście dla ludzi którzy maja choćby minimalne pojecie o grze na gitarze budzi śmiech powodujący skurcze brzucha.
W naszym przypadku pewnie Slash , zawsze znajdzie się na pierwszych 3 miejscach , ale uwierzcie mi ze z głowy mogę wymienić 10 lepszych , czyli takich ,którzy na co dzień grają ,rzeczy z którymi Slash miałby problem aby to zagrać. ( wiem ze Slash nie jest z Pl)
Moim nr. jeden wśród polskich gitarzystów Piotr Lubczyk... oprócz tego ze pisze genialne utwory , gra za dwóch ...