Autor Wątek: Forumowicze od Kuchni  (Przeczytany 76576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojo

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1963
  • Płeć: Kobieta
  • fade away
  • Respect: +195
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 30, 2006, 04:07:26 pm »
0
Cytuj
Jak kiedyś będiz ezlot to moge grilla zrobić, co do wymigiwania się, to wszystko zjadalne:) a co do podpisu... spadaj buraku :P
Ja umiem ugotować wode i to by było na tyle w tym temacie

Offline PollyVelOre

  • Reckless Life
  • **
  • Wiadomości: 154
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +1
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 30, 2006, 04:16:40 pm »
0
Wojo ma podobne zdolności do moich:D

Hmm to kiedy ten grill?:D

Offline Zuzzanna

  • Paradise City
  • *****
  • Wiadomości: 680
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 30, 2006, 04:38:49 pm »
0
Ja dam Wam przepis na jajecznice:D
jakies kilka jajek
szczypiorek
cebula
boczek /szynka jakas
no patelnia
najpierw pokroic na plasterki szynke , pokroic normalnie cebule i sczypiorek wsypac na patelnie niech chwilke sie usmazy aha no i jajka - co do nich to ile chcecie jajek mozecie dac ale trzeba najpierw je rozbic i dopiero wlac na patelnie xD i mieszac :D
Jestem geniuszem :P pppfff.... he he  
Changed. Good times.

Offline Looy

  • Zasłużeni
  • Paradise City
  • *****
  • Wiadomości: 680
  • Płeć: Mężczyzna
  • Emerytowany Moderator
  • Respect: -1
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 30, 2006, 05:10:12 pm »
0
dodam tylko że do tej jajecznicy możnaby było dodać czosnku (podczas pieczenia szynki) i troche pomidora... warto spróbować, ja na początku kręciłem nosem na pomidora, ale jak spróbowałem to nei zamienie na nic innego:)

Offline krelke

  • Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • ******
  • Wiadomości: 9214
  • Płeć: Mężczyzna
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +249
    • Tomasz Krela
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 30, 2006, 06:21:39 pm »
0
ja bym dodal szczypiorek na sam koniec i ze sztuka chyba tak jest prawidlowo... ;) bo jak podsmazymy go to bedzie nie specjalny...a tak i swiezy to mniam do posypania na grande finalle ;) a pozatym mozna posypac parmezanem albo innym topliwym serem zółtym...

polecałbym również jajecznice z mózdzkiem... (sorx Zły mModzie jak ort. zrobilem)

Offline Nope

  • Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • *****
  • Wiadomości: 7132
  • Płeć: Mężczyzna
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 30, 2006, 07:12:35 pm »
0
w sumie gotowanie nie takie trudne... ale po spaleniu wszystkich przedmiotów w obrębie metra od kuchenki już się za to nie biore... bezpieczniej dla innych...

Offline Zuzzanna

  • Paradise City
  • *****
  • Wiadomości: 680
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 30, 2006, 07:48:27 pm »
0
Cytuj
dodam tylko że do tej jajecznicy możnaby było dodać czosnku (podczas pieczenia szynki) i troche pomidora... warto spróbować, ja na początku kręciłem nosem na pomidora, ale jak spróbowałem to nei zamienie na nic innego:)
nom z pomidorkiem juz próbowałam barddzzo dobra x)  
Changed. Good times.

Offline rose84

  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 5139
  • Płeć: Kobieta
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 30, 2006, 08:56:01 pm »
0
Ale temat!!! :huh:  :P Wpędzicie mnie w kompleksy i tyle. Jestem pod wrażeniem, że panowie na forum gotują i jak wnioskuję są w tym dobrzy.

Mój tata od kilku lat żartuje, że zostanę uduszona przez swojego przyszlego męża :lol: . Ugotować potrafię niewiele, żeby nie powiedzieć "nic" :rolleyes: .
Przed dwoma laty musiałam kontaktować się telefonicznie z rodzinką, aby zrobić jajecznicę :lol: .
Obecnie jest już lepiej. Oto lista "potraw", które zrobię bez problemu:

-makaron plus sos z torebki (nawet tutaj są czasami problemy, bo nie wiem ile to np.200ml :lol: )
-schabowy, ziemniaki
-ryż
-jakieś sałatki, które sprowadzają sie do pokrojenia warzyw lub owoców

Ta skromna lista obrazuje moje podejście do wszystkiego, co wiaze się z pichceniem... :D  :rolleyes: .

Offline gunska

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1500
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +1
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:12:23 pm »
0
Ja umiem tylko ciasta piec , kromki robić ,  niop i na tym moja wiedza i zdolności kulinarne się kończą :P
Pamiętaj, że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miej świadomość tego, co robisz...

Offline martingun

  • Paradise City
  • *****
  • Wiadomości: 989
  • Płeć: Mężczyzna
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:41:50 pm »
0
Eno hehehe-jakieś podstawy w kuchni bez problemu,no i wody nie przypalę.
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Offline krelke

  • Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • ******
  • Wiadomości: 9214
  • Płeć: Mężczyzna
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +249
    • Tomasz Krela
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 30, 2006, 10:57:35 pm »
0
gotowanie nic trudnego troche wyobrazni i serca i zawsze sie udaje :D

Offline PollyVelOre

  • Reckless Life
  • **
  • Wiadomości: 154
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +1
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 01, 2006, 01:52:22 am »
0
Hmm ser żółty do jajecznicy jest niezły, tylko jeśli się przesadzi to jajecznica może być zbyt mdła. A co do tego pomidora (:D) to hmm jajecznica z pomidorami i papryka porządnie przyprawiona - pycha. Co do czisnku w jajecznicy nie radzę..  Looy co Ty tak z tym czosnkiem, później będziesz brzydko pachniał a wtedy psikus :/(proszę się o ostrzezenie:P)

Offline Brokenwings

  • Zasłużeni
  • One In A Million
  • *****
  • Wiadomości: 6861
  • Respect: +10
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 01, 2006, 08:52:01 am »
0
Cytuj


Mój tata od kilku lat żartuje, że zostanę uduszona przez swojego przyszlego męża :lol: . Ugotować potrafię niewiele, żeby nie powiedzieć "nic" .


 
Głowa do góry!Ja biorac ślub umiałam zrobić zupkę chińską i nic więcej

Offline Panna Nikt

  • Zasłużeni
  • Atittude
  • *****
  • Wiadomości: 1413
  • Płeć: Kobieta
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 01, 2006, 12:16:18 pm »
0
A ja kocham gotować to jest jedna z tych rzeczy, które sprawiają mi nie spotykaną przyjemność. Muzyka..i...kuchnika. Dlatego na wszelkie imprzey zwykle ja przygotowuję jedzienie, znajomi też jak są głodni wpadają do mnie. Do pieczenia nie mogłam sie przekonać przez jakiś czas, ale teraz to także lubie. Ale gotowanie sprawia mi przyjemność jak robie to dla kogoś, bo jakoś dla samej siebie to stwierdzam, że nie warto. Wykfalifikowałam się w robieniu zapiekanki z makaronu(wg. takiego mojego malego przepisu, który lubi czasem ewoloować), zreszta moi znajomi strasznie to lubią. Kiedyś wrzucę przepis na forum

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Brokenwings

  • Zasłużeni
  • One In A Million
  • *****
  • Wiadomości: 6861
  • Respect: +10
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 01, 2006, 01:43:27 pm »
0
Dla początkujących bardzo łatwe i szybkie ciasto:po 15 dag. masła,mąki,cukru,3 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia,owoce(ok.1/2 kg.)np.wiśnie,truskawki,cukier puder do posypania.Masło utrzeć z cukrem,+po 1 żółtku na przemian z mąką,proszk do pieczenia.Do utartej masy+pianę z białek,wylać do foremki(20/30),na to owoce.Piec 30-35 min.w 180 st.