Maj 22, 2012, 12:09:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zachęcam do lektury bloga Zqyxa poświęconego działalności solowej członków Guns N' Roses: http://solo.gunsnroses.com.pl/

Ankieta
Pytanie: Ocena piosenki
1 - 0 (0%)
2 - 0 (0%)
3 - 2 (2.6%)
4 - 0 (0%)
5 - 0 (0%)
6 - 3 (3.9%)
7 - 4 (5.2%)
8 - 17 (22.1%)
9 - 21 (27.3%)
10 - 30 (39%)
Głosów w sumie: 74

Strony: 1 2 3 [4] Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Opinie o Chinese Democracy ( piosenka) (Przeczytany 4895 razy)
arkadiusss
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #45 : Luty 28, 2011, 03:03:42 ť
0

Mocny rockowy numer. Fajnie słyszeć Axla śpiewającego w ten agresywny sposób. Riff od razu wpada w ucho, niezła solówka. No i świetne intro. 8 ode mnie

Platypus
Warned
Reckless Life
**

Ť Odpowiedz #46 : Październik 05, 2011, 09:06:09 ť
0

Axl śpiewa na wiele różnych sposobów. Inaczej śpiewa w WTTJ, inaczej śpiewa w Mr. Brownstone, a jeszcze inaczej w intro do Estranged. Jest wiele piosenek, w których brzmi zupełnie inaczej, a to spory atut.

Jedną z takich piosenek, gdzie brzmi kompletnie "inniej" niż dotychczas jest właśnie Chinese Democracy i mam tu na myśli głównie refren, który śpiewany jest w taki ostry, agresywny sposób. To chyba jedyna piosenka, gdzie Rudy tak śpiewa więc jest raczej unikatowa. Wink Z początku utwór nie bardzo mi się podobał, ale po pewnym czasie dostrzegłem, że to w gruncie rzeczy jedna z najmocniejszych piosenek na płycie.

Za pierwszym razem mnie rozczarował. Był to pierwszy kawałek z ChD, który przesłuchałem i uznałem, że jest średni, jeśli nie kiepski. Ale tak było dlatego, bo przywykłem do wcześniejszych płyt Gunsów i nowe brzmienie nie bardzo przypadło mi do gustu. Jednak kiedy otworzyłem się szerzej na muzykę (tzn. przestałem słuchać tylko oklepanych kawałków), zauważyłem, że ten utwór, jak i cała płyta to naprawdę świetna rzecz.

Mam też pewne pytanie, które w pewien sposób wiąże się z tą piosenką. Prawie rok temu w Barcelonie piosenkę Chinese Democracy poprzedził pewien utwór, który - wydaje mi się - skądś znam. Poniżej wklejam video, rzeczony utwór słychać konkretnie gdzieś w 0:18, mam nadzieję, że ktoś mi powie co to. Smiley

<a href="http://www.youtube.com/v/xcwBUdPJM-g&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xcwBUdPJM-g&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

PiteQ
Nowicjusz
*

Ť Odpowiedz #47 : Październik 05, 2011, 09:11:46 ť
0

Zajebista piosenka. Na początku mi nie podchodziła, lecz po jej dokładnym przesłuchaniu twierdzę, że jest to jeden z najlepszych utworów z nowej płyty.

el_loko
One In A Million

Ť Odpowiedz #48 : Październik 05, 2011, 09:16:24 ť
0

Ale tak było dlatego, bo przywykłem do wcześniejszych płyt Gunsów i nowe brzmienie nie bardzo przypadło mi do gustu. Jednak kiedy otworzyłem się szerzej na muzykę (tzn. przestałem słuchać tylko oklepanych kawałków), zauważyłem, że ten utwór, jak i cała płyta to naprawdę świetna rzecz.
I tu leży pies pogrzebany. Jeśli ktoś słucha jedynie hard rocka, to ChD z pewnością mu nie przypadnie do gustu, bo Axl w miedzy czasie zaczał tworzyć coś bardziej nowatorskiego i skopmlikowanego niż zwykły prostacki rock. Ale wierze, że z czasem jak niektórzy poznają też dobrą muzyke innych gatunków to docenią ChD.

Jeśli chodzi o utwór to niestety nikt nie wie jak się nazywa, domniemuje się, że to soundtrack z jakiegoś filmu lub też skomponowany przez Chrisa Pitmana. Ale jaka jest prawda to nawet Jarmo nie wie Wink

Platypus
Warned
Reckless Life
**

Ť Odpowiedz #49 : Październik 05, 2011, 09:22:22 ť
0

Dlatego cieszę się, że udało mi się przełamać i przestałem się ograniczać do jednego gatunku. Smiley

Co do utworu, to wielka szkoda, że nie wiadomo jak się zwie. Bardzo mi się podoba - tajemniczy, niepokojący...

No i z tego co się zdążyłem zorientować był grany przed występem Gunsów również na tegorocznym RIR.

slasherr
Newsman
Better

Ť Odpowiedz #50 : Październik 05, 2011, 09:23:11 ť
0

Platypus - to intro puszczane jest na koncertach od 2006 roku, bardzo możliwe że jest to część niewydanej jeszcze piosenki Gunsów - The General Wink

www.facebook.com/slasherr.videos - nieoficjalne klipy Guns N' Roses

Platypus
Warned
Reckless Life
**

Ť Odpowiedz #51 : Październik 05, 2011, 09:27:56 ť
0

No właśnie szukam teraz w Googlach i udało mi się znaleźć podobne przypuszczenia. Smiley Żywię nadzieję, że kiedyś wydadzą oficjalnie ten utwór. Dzięki za info slasherr. Smiley

el_loko
One In A Million

Ť Odpowiedz #52 : Październik 05, 2011, 09:29:24 ť
0

Platypus - to intro puszczane jest na koncertach od 2006 roku, bardzo możliwe że jest to część niewydanej jeszcze piosenki Gunsów - The General Wink
Nie wydaję się mi aby to było The General, bo jest za długie i nie sposób podłożyć pod to wokalu Wink
The General bardziej bym obstawiał jakiś Jam (np. ten z LA 2006).

Taka dygresja Smiley

Douger
Better

Dyżurny wkurwiacz

Ť Odpowiedz #53 : Październik 05, 2011, 09:41:26 ť
0

Ale tak było dlatego, bo przywykłem do wcześniejszych płyt Gunsów i nowe brzmienie nie bardzo przypadło mi do gustu. Jednak kiedy otworzyłem się szerzej na muzykę (tzn. przestałem słuchać tylko oklepanych kawałków), zauważyłem, że ten utwór, jak i cała płyta to naprawdę świetna rzecz.
I tu leży pies pogrzebany. Jeśli ktoś słucha jedynie hard rocka, to ChD z pewnością mu nie przypadnie do gustu, bo Axl w miedzy czasie zaczał tworzyć coś bardziej nowatorskiego i skopmlikowanego niż zwykły prostacki rock. Ale wierze, że z czasem jak niektórzy poznają też dobrą muzyke innych gatunków to docenią ChD.

To widać na forum. Są osoby, które po jakimś czasie przekonały się do ChD. Chyba nie ma za to osób, które lubiły ChD i przestały. A jeśli są , to się nie ujawniają Tongue
Ť Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2011, 08:22:12 wysłane przez Douger ť Zapisane

War. War never changes.

Nieuchwytny
Atittude

Ť Odpowiedz #54 : Listopad 21, 2011, 03:26:20 ť
0

<a href="http://www.youtube.com/v/sOsZuKIIAFg&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/sOsZuKIIAFg&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>

tak powinna brzmieć chińska demokracja Smiley
w tej wersji wszystko mi się podoba, brakuje tylko drugiej solówki  :/

gaudencja666
Welcome to the jungle
*

Ť Odpowiedz #55 : Grudzień 13, 2011, 10:11:27 ť
0

Lubię zespoły, które się zmieniają, jest w tym jakiś urok. I być może tęsknię za "starymi" Gunsami, ale akurat ta piosenka mi się podoba. Jest fajna, taki klimatyczny początek, kolejny raz zadziwiający głos Axla - czyli wszystko co już zostało wymienione. 9/10

"Pie*dol ten świat, bo to on jest właśnie piekłem..."

"Władza jest zawsze gwałtem na ludziach."

Nieuchwytny
Atittude

Ť Odpowiedz #56 : Grudzień 26, 2011, 02:32:55 ť
0

nagranie z RIR 2001 (link wyżej) zostało zablokowane, był na YT dość długo. komu nagle przypomniało się że coś mu się nie podoba?

Strony: 1 2 3 [4] Do góry
  Drukuj  

Skocz do:

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top