Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Guns N' Roses pozyskało byłego menadżera Backstreet Boys ->
http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/guns-n%27-roses-pozyskalo-bylego-menadzera-backstreet-boys/
NighTrain Station Guns N' Roses
»
Guns N' Roses
»
Guns N' Roses
»
Chinese Democracy
»
Chinese democracy
Strony:
1
...
42
43
[
44
]
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Chinese democracy (Przeczytany 44573 razy)
el_loko
One In A Million
Odp: Chinese democracy
Ť
Odpowiedz #645 :
Kwiecień 16, 2011, 07:35:37 ť
0
Zreszta przesadzasz z tym 90%... Jedynie IRS i Sorry jest w tym stylu. Reszta to raczej wlasnie proba pogodzenia się z przeszłością. Zreszta o czym 40 letni facet ma pisac? O tym, że budzi się poźno (Mr.
?
krelke
Szara Eminencja / Wodopój...
Administrator
Scraped
!!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
Ť
Odpowiedz #646 :
Kwiecień 16, 2011, 08:45:53 ť
0
Powinien pisać teksty o prostacie
Douger
Better
Dyżurny wkurwiacz
Ť
Odpowiedz #647 :
Kwiecień 16, 2011, 09:11:29 ť
0
Pewnie niektórzy woleliby, żeby pisał o tym jak po pijaku stłukł naćpaną dziwkę. Niestety dżentelmen w pewnym wieku ma swoje prawa.
War. War never changes.
Claudia Bloodyrose
Atittude
Ť
Odpowiedz #648 :
Kwiecień 16, 2011, 09:49:32 ť
0
Cytat: krelke Kwiecień 16, 2011, 08:45:53
Dla mnie Chinese Democracy jest optymalnym albumem dorosłego i dojrzałego mężczyzny. Który, tak jak el_loko już zauważył, próbuje pogodzić się z przeszłością. Jest to kolejny krok naprzód, a nie ciągłe wałkowanie: upiłem się i zdzieliłem paru dupków, et cetera.
Nie, nie kupiłam ChD aby stała na półce i pokrywała się kurzem, po jednorazowym przesłuchaniu wybranych utowrów
Też nie kupiłam jej z sentymentu, czy to w przypadku Guns N' Roses, czy samego Axla. Jest to album na który czekałam wiele lat i jestem z niego w pełni zadowolona
I oby Gunnersi obdarzyli nas kolejnym Albumem, bo jest na co czekać.
Do tych co "jojczą": Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Mogą nagrywać co chcą, nawet jeśli zechcieliby wydać album z muzyką country. To nie McDonald's.
Petrus T. Ratajczyk 4.01.1962 - 14.04.2010 - Oddawać mi Wujka, bo jak nie do wpierdol !
"Done it before/ Time after time/ Refused to learn your lesson/ Gave 'til it hurt/ Thought it was right/ Only fools make mistakes twice/ So you sit home/ Drinking alone/ Empty bottle in your hand/ Don't even try/ To sort out the lies/ It's worse to try to understand/ You !/ You make me hate myself ! "
".. Now close those eyes and let me /love you to death / Shall I prove I mean what I'm saying, begging / I say the beast inside of me's gonna get ya, get ya, get...
Let me love you to / Let me? / Am I? / Am? / Am I good enough for you?".
http://claudiamr.deviantart.com/
Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar
" sonic reducer "
Ť
Odpowiedz #649 :
Kwiecień 17, 2011, 06:39:55 ť
0
Widocznie to nie jest akurat jego problemem,choć o ile pamiętam był koleś,który o tym napisał,z tym,że było mu coś pod osiemdziesiątkę.
Ale nie w tym rzecz. Mówicie o dojrzałości tekstowej,a ja widzę jak spory procent tekstów;o matematykę się nie będę wykłócał; jest poświęcony w gruncie rzeczy jednemu tematowi,albo tematom bardzo pokrewnym : zdradzili mnie,oszukali,zostawili,oj ja biedny. Taki emo Axl
Czy rozpamiętywanie przeszłości jest wyrazem dojrzałości? Jeśli tak,to proszę odpierwiastkować się raz na zawsze od Stevena Adlera
Tekstowo CHD jest bardzo Axlocentryczna,zresztą nie ma się co dziwić,bo to w gruncie rzeczy jego płyta,ale dobrze,że w tej tekstowej monotonii,która zresztą jest mi czasem bliska,bo też lubie sobie ponarzekać na zły świat
, są też utwory o innej tematyce,szkoda tylko,że ich tak mało. Mam nadzieję,że Rose rozliczył się już z przeszłością i na kolejnej płycie nie będzie tak jęczał,no i pozwoli dojść do głosu także innym muzykom jak to w zespole bywa,może niekoniecznie jako wokalistom,ale jako autorom tekstów. Wcześniej Gn'R na tym korzystało.
I nie przesadzajcie tak z tym wiekiem Axla,40,czy 50 lat to nie jest koniec życia,zrozumiecie za jakieś 30
Ť
Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 06:43:57 wysłane przez Zqyx
ť
Canis_Luna's toxic twin brother !
"Życie jest cholernie zbyt krótkie,żeby wściekać się na to,czego nie masz,ciesz się tym,co masz." - Ron Thal "
" Bo Rybnik chciał " Slither
http://polakpotrafi.pl/projekt/flaga-na-koncert
!!!
Na forum istnieje opcja szukaj -
http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?action=search
el_loko
One In A Million
Ť
Odpowiedz #650 :
Kwiecień 17, 2011, 08:59:05 ť
0
Rozpamietywanie a pogodzenie sie z nia to dwie rozne sprawy. Zobacz np TWAT i Madagascar, niby o przeszłości a jednak nie jest to typowe narzekanie.
Akurat jakoś nie wydaje mi się by teksty innych członków wnosiły coś ciekawego do GNR, może poza Izzym chociaz one były fajne, lecz bardzo proste.
I sadze, ze Axl nie bardzo chciałby teraz spiewać nie swoje słowa. Jesli to by była współpraca przy pisaniu tekstu to ok, jestem za, ale gdyby to mial byc w calosci tekst kogos innego niz Axl to już nie bardzo.
Zreszta wystarczy posłuchać solowych płyt muzyków... według mnie ich styl pisania nie bardzo pasował do ChD. Aczkolwiek tekst stworzony przez Chrisa, Axla i Tommyego mógłby być ciekawy. Cóż poczekamy, zobaczymy.
Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar
" sonic reducer "
Ť
Odpowiedz #651 :
Kwiecień 17, 2011, 10:53:07 ť
0
No tak,masz po części rację,ale mimo,ze np. uwielbiam Maddy,to jednak wciąż uważam,że ten wątek wspomnieniowo-rozliczeniowy jest zbyt widoczny na płycie i przez to,choć ujęcie tematu bywa różne,to jednak jest to dla mnie trochę monotonne. Ale Axl jako ofiara systemu,czy innych ludzi nie jest sam w sobie nowym zjawiskiem. Gdy pojawiła się nazwa Chinese democracy sądziłem,że Axl skoncentruje się w warstwie lirycznej płyty na sprawach społecznych,czymś,co dotyka każdego,tak jak to miało miejsce chociażby w Civil War. Na CHD są tego typu utwory,ale jednak większość jest skoncentrowana na tym,co Axl jako Axl stracił. I owszem,możemy się z tym identyfikować jakoś,do mnie np. bardzo silnie przemawia tekst This I love,czy Madagascaru, ale tematyka CHd jest skoncentrowana na jednostce,która cierpi,próbuje się jakoś pozbierać,jest poraniona,ale idzie dalej. Wiem,że Axl musiał jakoś to z siebie wyrzucić. Mimo to brakuje mi innego typu tekstów. Bo sposoby radzenia sobie ze stratą tez mogą być różne.
Mam nadzieję,że kolejne wydawnictwo związane z Gunsami będzie albumem dwupłytowym,który zamknie okres od rozpadu klasycznego składu do powrotu Gunsów w 2006 roku. I mimo wszystko chciałbym większej współpracy między Gunsami,także w warstwie tekstowej.
Canis_Luna's toxic twin brother !
"Życie jest cholernie zbyt krótkie,żeby wściekać się na to,czego nie masz,ciesz się tym,co masz." - Ron Thal "
" Bo Rybnik chciał " Slither
http://polakpotrafi.pl/projekt/flaga-na-koncert
!!!
Na forum istnieje opcja szukaj -
http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?action=search
Connor
Paradise City
Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks!
Ť
Odpowiedz #652 :
Kwiecień 17, 2011, 11:09:07 ť
0
Tak , teksty są rzeczywiście skoncentrowane na jednej osobie i oczywiście jest nią Axl.
Jednak sądze , że warstwa liryczna jest uniwersalna - to znaczy możemy się z nią identyfikować.
Rose pisał te piosenki z myślą o sobie ale można bardzo łatwo znaleźć coś z czym możemy się utożsamiać.
Z resztą na poprzednich płytach było podobnie.
Można dyskutować na temat autorów bo wiadomo , że pisał coś Izzy czy Duff.Ja jednak tamto Guns N' Roses traktuje jako jedność.
Ta muzyka , to co ze sobą niosła w wielu przypadkach ( nie w każdym ) odzwierciedlała ich wszystkich.
Gunsi nie zmienili się za bardzo pod tym względem tylko , że w zespole został Axl a reszta odeszła.
Ť
Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2011, 05:10:31 wysłane przez Connor
ť
"In a world that he did not create, but he will go through it as if it was his own making, half man, half beast, I'm not sure what it is, but whatever it is, it's weird and it's pissed off and it calls itself Slash."
Ten "Nightrain" też jest smaczny
Lebren
Nowicjusz
It's So Easy...
Ť
Odpowiedz #653 :
Kwiecień 17, 2011, 11:59:13 ť
0
To prostitute nie jest o prostacie?
Sory, musiałem
Witek
Administrator
One In A Million
Ť
Odpowiedz #654 :
Kwiecień 17, 2011, 02:26:22 ť
0
Ziomale, pamiętajcie o tym, że teksty do ChD powstawały długo, piosenki mają swoje lata, nawet licząc, że istnieją od 1999 roku w większej części to możemy założyć, że wtedy do tej przeszłości było trochę bliżej, poza tym wylanie czegoś na papier jest częstym elementem rozliczania się czymś, wyrzucania z siebie, akurat w ChD warstwa tekstowa jest czymś, do czego w żaden sposób nie potrafię się przyczepić.
http://bulak.home.pl/blog
http://bulak.home.pl
Zapraszam:)
Witold tylko i wyłącznie Kasiowy :-)
Connor
Paradise City
Ť
Odpowiedz #655 :
Wrzesień 20, 2011, 04:42:59 ť
0
[Przeczytałem przed chwilą swój wcześniejszy post.Kompletnie go teraz nie rozumiem i nie wiem po co go napisałem...
Musiałem być wtedy lekko wstawiony , ale nie o mojej głupocie chciałem tu pisać.]
Dzisiaj - w sumie całkiem przypadkiem - włączyłem sobie ChD i do tej pory nie mogę przestać słuchać.
Juz jakiś czas temu się do niej przekonałem i niektóre z piosenek gościły w moich głośnikach dosyć często.
Jednak teraz dojrzałem chyba do zdania , że ta płyta to naprawde kawał świetnej muzyki.Wcale nie ustępuje wcześniejszym dokonaniom zespołu!
Kilka solowych płyt byłych członków Gn'R już słyszałem ale żadna nie dorównuje Chinese Democracy ( moim zdaniem... )
Ktoś może sobie drwić z czasu powstawania płyty , z zaangażowania "tysięcy" ludzi w ten projekt.Ludzie mogą zadawać pytanie czy ta płyta nie mogłaby być dobra bez tego wszystkiego , bez tylu pieniędzy itp. ale moim zdaniem to nie jest w tym wszystkim najważniejsze.Najistotniejsza jest muzyka która mimo tego wszystkiego broni się sama... i robi to doskonale.
Gdybym czekał na tą płyte od 1993 roku , przeżywając ere Use Your illusion to ( szczerze ) na początku pewnie bym się zawiódł ( i tak byłem zdziwiony jej brzmieniem i sporo czasu zajeło zanim zaakceptowałem muzyke , brak Slash'a itd. ) ale później czułbym się jeszcze większym głupcem niż w dzień w którym zrozumiałem , że każdy dźwiek na tej płycie zasługuje na najwyższe uznanie
[Ja tutaj nie chce nikogo do niczego przekonywać , ani tym bardziej pisać , że mnie oświeciło czy coś w tym stylu.
Po prostu to są moje aktualne przemyślenia odnośnie tego albumu
____
http://www.mygnrforum.com/index.php?showtopic=179090
Wiedział ktoś o tym
? Dla mnie to dosyć zaskakująca informacja.
"In a world that he did not create, but he will go through it as if it was his own making, half man, half beast, I'm not sure what it is, but whatever it is, it's weird and it's pissed off and it calls itself Slash."
el_loko
One In A Million
Ť
Odpowiedz #656 :
Wrzesień 20, 2011, 04:48:57 ť
0
Informacja w stylu Adlerowym, czyli on chce Gunsi się tylko pod nosem usmiechaja.
Connor
Paradise City
Ť
Odpowiedz #657 :
Wrzesień 20, 2011, 04:54:51 ť
0
Z reszta czytając cały wywiad można odnieść wrażenie , że kasa (za)bardzo się liczy w przypadku Gunsa
Rozwalił mnie komentarz jednego z użytkowników :
"2 things he( Tracii) did right: Give his name for the band, and leave."
Strony:
1
...
42
43
[
44
]
Do góry
Drukuj
« poprzedni